Google Chrome vereenvoudigt toegang tot opgeslagen wachtwoorden op andere apparaten

google chrome

Binnenkort zal je eenvoudig toegang krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden en bladwijzers in Google Chrome op verschillende apparaten. Synchronisatie is niet meer vereist.

Google Chrome zal het binnenkort voor gebruikers makkelijker maken om hun opgeslagen wachtwoorden, bladwijzers en tabbladen te raadplegen op andere apparaten. Voorheen diende je hiervoor een extra stap uit te voeren door de Chrome-synchronisatie in te schakelen. Nu kan je eenvoudig inloggen op je Google-account in de browser om toegang te krijgen tot je wachtwoorden en bladwijzers op verschillende apparaten. Na de uitrol van vorig jaar op iOS, volgen nu ook Android en desktop.

Inloggen volstaat

Binnenkort zal het niet langer nodig zijn om jouw apparaatgegevens te synchroniseren met jouw account om toegang te krijgen tot je opgeslagen wachtwoorden, bladwijzers, tabbladen en meer in Google Chrome. Die toegang zal verlopen door simpelweg in te loggen op je Google-account. Vorig jaar vond de uitrol op iOS reeds plaats, nu volgen ook Android en desktop.

lees ook

Google Chrome zal adblockers binnenkort mogelijk uitschakelen

Hierdoor hoeven gebruikers zich niet meer in te loggen op het Chrome-account, wanneer ze hun browsergegevens niet aan hun Google-account willen koppelen. “Tegenwoordig verwachten gebruikers steeds vaker dat ze zich gewoon moeten aanmelden om toegang te krijgen tot hun spullen en zich afmelden om deze veilig te houden”, aldus Claire Charron, Chrome Product Manager in de aankondiging.

Er worden nog geen details bekendgemaakt over wanneer deze update doorgevoerd zou worden. Het bedrijf vermeldt in de blog dat “gebruikers de pagina in de gaten moeten houden voor nieuwe updates”.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home