Te veel tabbladen openstaan? Google Chrome geeft prestatiewaarschuwing 

Google Chrome waarschuwt je wanneer bepaalde tabbladen te veel middelen vragen, en een invloed hebben op de prestaties van je pc. De waarschuwingsfunctie zit momenteel in de nieuwste bètaversie van Google Chrome. 

Google Chrome werkt aan een nieuwe functie die gebruikers een waarschuwing geeft wanneer bepaalde tabbladen veel middelen verbruiken. Het is dan aan de gebruiker om te bepalen of hij de tabbladen al dan niet wil sluiten. De nieuwe Chrome-functie zit momenteel nog verstopt achter de nieuwste bètaversie van de Google Chrome-browser, maar je kan deze wel uitproberen als je de nieuwste versie van Chrome Canary downloadt van de website van Google.  

Nooit genoeg tabbladen

Heb jij al snel een reeks tabbladen openstaan op een werkdag? Dan ben je waarschijnlijk niet de enige. Voor sommige mensen is dit een handige manier van werken, al vraagt het ook veel werk van je computer. Als je te veel tabbladen openhoudt in Chrome, kan dit een invloed hebben op de prestaties van jouw pc. Enkele oplettende gebruikers merkten een verborgen Chrome-functie op die je voortaan een waarschuwing geeft wanneer je tabbladen te veel middelen verbruiken. 

Functie uitproberen

Wil je deze functie uitproberen? De functie is momenteel enkel beschikbaar in de nieuwste versie van Chrome Canary, te downloaden op de website van Google. Open Chrome Canary en typ in: chrome://flags. Hier kan je verschillende verborgen opties aanpassen.

Om de nieuwe waarschuwingsfunctie te installeren, zoek je naar onderstaande opties en schakel je ze in: #prestatie-interventie-ui en #performance-intervention-demo-mode vlag. Vervolgens herstart je Chrome Canary en typ je in de adresbalk het volgende in: chrome://settings/performance. Nadien zou je de prestatiewaarschuwing in de lijst moeten kunnen selecteren, volgens Windows Latest

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home