Met deze nieuwe Gmail-functie beantwoord je sneller e-mails

gmail

Google laat je sneller een mail in de Gmail-app beantwoorden op Android dankzij een nieuwe ‘snel antwoord’-functie.

E-mails verzenden in Gmail op Android wordt zo eenvoudig als een sms versturen. Google beschrijft in een blogpost hoe gebruikers dankzij de ‘snel antwoord’-functie nog sneller antwoorden op mails kunnen versturen. In plaats van een volledig nieuw venster te openen om je antwoord te versturen, verschijnt er onderaan in het conversatievenster een schrijfvak om je e-mail te typen.

De functie zal later dit jaar ook beschikbaar zijn voor iOS-gebruikers. Twee maanden geleden introduceerde Google reeds Gemini in de zijbalk van Gmail, die gebruikers onder andere helpt met het schrijven van een e-mail.

Snel antwoord

Voorheen kreeg je op je Android-apparaat een volledig nieuw scherm te zien wanneer je een e-mail in Gmail wou beantwoorden. Nu maakt Google het eenvoudiger doordat je rechtstreeks onderaan het conversatievenster op e-mails kan reageren, zonder een nieuw venster te openen. Bovendien kan je z ook de originele e-mail blijven zien.

lees ook

Spreek je e-mails in: Gmail krijgt dicteerfunctie

Open een e-mail in de Gmail-app op je Android-apparaat en klik in het tekstvak onderaan. Typ vervolgens je antwoord in en tik op het verzendpictogram. Wanneer je wil overschakelen op de volledige schermweergave voor het opstellen van je antwoord, klik je op uitvouwen tot volledig scherm. De functie komt later dit jaar ook naar iOS-apparaten.

gmail snel antwoorden

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home