ChromeOS krijgt één van de beste Windows 11-functies

chromebook chromeos

ChromeOS 128 introduceert een populaire Windows 11-feature op Chromebooks: Snap Layout om meerdere vensters te ordenen.  

Google start met het uitrollen van de stabiele release van ChromeOS 128 naar Chromebook-eigenaars. De nieuwe versie van het besturingssysteem introduceert een functie die voor Windows 11-gebruikers herkenbaar zal klinken: Snap Groups. De functie is bijna identiek aan de Snap-vensters in Windows 11.  

lees ook

Google zet ChromeOS wagenwijd open voor Windows-apps

Schni Schna Snappy 

Win + Z: voor veel Windows 11-gebruikers zit deze toetsencombinatie in de hersenen ingeprent. Microsoft introduceerde Snap Layouts in Windows 11 om gebruikers meer mogelijkheden te bieden meerdere applicaties op je scherm weg te zetten. De Snap-functie maakt het mogelijk om zonder extra software eenvoudig verschillende vensters te ordenen volgens een handvol handige lay-outs, die je naar eigen wens kan inrichten.  

Met ChromeOS 128 krijgen Chromebook-gebruikers een gelijkaardige functionaliteit. Snap-groepen worden gevormd door twee vensters in een gesplitst scherm met elkaar te koppelen. Je kan de vensters weer samenbrengen, de grootte ervan gelijktijdig wijzigen of ze allebei als groep verplaatsen. Onderstaande GIF laat zien hoe de functie werkt in ChromeOS.

snap groups chromeos
Bron: Google

Tekst lezen 

Een van de andere nieuwigheden in ChromeOS 128 is tekstherkenning via de Camera-app. Die zal tekst kunnen filteren uit afbeeldingen of tekst luidop voorlezen. De functie zou met 77 talen moeten werken en de Camera-app kan zowel horizontaal als verticaal ‘lezen’.  

ChromeOS 128 krijgt ook betere audio- en privacycontroles voor de microfoon. De software regelt nu automatisch het microfoonvolume tijdens videogesprekken. De instellingen om de toegang die je microfoon en camera hebben tot applicaties, zullen eenvoudiger te vinden zijn in de instellingen. Tenslotte kan ChromeOS ook automatisch controleren op updates.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home