Bug in Windows 11-update laat bijna 9 GB onverwijderbare bestanden achter

windows 11

De laatste Windows 11 24H2-update blijkt een bug te bevatten die bijna 9 GB aan onverwijderbare bestanden achterlaat.

De jaarlijkse Windows 11-update heeft menig gebruiker met frustraties achtergelaten. Niet alleen het gevreesde blue screen dat massaal verscheen op de schermen, maar ook andere problemen passeerden de revue.

Nu blijkt dat de Windows 11 24H2-update ook een gigantische cachemap creëert tijdens de installatie, die niet verwijderd kan worden. Het neemt maar liefst 8,63 GB in beslag, wat een aanzienlijk deel is van alle schijven. Microsoft is op de hoogte van het probleem, op een oplossing is het nog wachten.

Cache bij installatie

De Windows 11 24H2-update laat een groot (ongewenst) pakketje achter na de installatie. Deze update blijkt namelijk een grote cachemap achter te laten die niet te verwijderen is. De map heeft een grote omvang van 8,63 GB dat zich verspreid over een deel van alle schijven (maar niet de grootste).

De cache zelf is niet het probleem, aangezien dit bij elke installatie van Windows-updates gebruikelijk is. Het is namelijk bedoeld als een tijdelijke opslagplaats voor installatiebestanden. In normale omstandigheden kan deze verwijderd worden zodra de update rond is, maar dat lijkt nu niet te werken.

Er werden reeds pogingen ondernomen door Windows Latest om de cache via het Configuratiescherm te verwijderen. Het verwijderingsproces doorlopen verloopt vlekkeloos, maar toch blijft de cache bestaan. Microsoft werd op de hoogte gesteld van het probleem en bereidt een patch voor om het probleem op te lossen. Deze zou met een volgende Windows-update verschijnen. In afwachting daarvan is het aangeraden om Windows niet opnieuw te installeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.