AWS stopt OpenSearch voortaan onder de Linux Foundation

aws

De Linux Foundation kondigde de lancering aan van de OpenSearch Software Foundation, een nieuwe community-gedreven organisatie die de ontwikkeling van OpenSearch zal ondersteunen.

OpenSearch, een open-source zoek- en analysesoftwareproject, werd in 2021 opgericht door Amazon Web Services (AWS) en wordt nu overgedragen aan de Linux Foundation.

De overgang van OpenSearch naar de Linux Foundation betekent dat het project nu onafhankelijk zal worden beheerd. OpenSearch, oorspronkelijk ontwikkeld door AWS als een open-source alternatief voor Elasticsearch, wordt veel gebruikt voor zoek-, analyse- en observatie-applicaties. Door de oprichting van de OpenSearch Software Foundation wordt de community verder uitgebreid en wordt de roadmap voortaan gestuurd door een technisch comité binnen de Linux Foundation.

AWS lanceerde OpenSearch in 2021 als reactie op de wijziging van de licentie van Elasticsearch, waardoor AWS besloot een eigen versie te ontwikkelen onder de Apache 2.0-licentie. Deze open benadering leidde tot een sterke groei, met meer dan 700 miljoen downloads en duizenden bijdragen van verschillende ontwikkelaars en organisaties. Het project heeft inmiddels 200 vaste medewerkers uit 25 verschillende organisaties.

De overdracht van het beheer naar de Linux Foundation moet het vertrouwen in het project verder versterken en meer bedrijven aantrekken. Veel organisaties aarzelden om te investeren in een project dat onder de controle van AWS stond. Door OpenSearch onder te brengen bij de Linux Foundation, wordt het project gezien als neutraler en aantrekkelijker voor een bredere community.

Sterkere community en toekomstgerichtheid

De nieuwe OpenSearch Software Foundation krijgt de steun van grote spelers zoals AWS, Uber en SAP als vooraanstaande partners. Ook bedrijven zoals Canonical, NetApp en DigitalOcean zijn betrokken als algemene leden. Dit brede steunpakket moet de verdere ontwikkeling van het project stimuleren.

Naast de governance door de Linux Foundation, blijft AWS een belangrijke rol spelen. Carl Meadows, productmanager van OpenSearch bij AWS, zal deel uitmaken van het bestuur van de nieuwe stichting. De focus blijft op het uitbreiden van de functionaliteit van OpenSearch, met recent geïntroduceerde innovaties zoals cloud-native architectuur en segmentreplicatie. De opkomst van AI heeft ook geleid tot een groeiende interesse in OpenSearch als vector database.

De Linux Foundation benadrukt dat de nieuwe stichting gericht is op het ondersteunen van open en samenwerkende ontwikkeling, met als doel krachtige zoek- en analyseoplossingen beschikbaar te maken voor zowel bedrijven als particulieren wereldwijd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home