Adobe Project Super Sonic genereert AI-geluid voor video’s

Adobe presenteert een prototype demo van Project Super Sonic op de MAX-conferentie, die achtergrondgeluiden en geluidseffecten voor je video’s kan genereren.

Adobe heeft een experimentele prototype AI-demo van Project Super Sonic onthuld op de jaarlijkse MAX-conferentie. Met die technologie kan je achtergrondgeluiden en geluidseffecten creëren op basis van prompts, objectherkenning en zelfs je eigen stem.

Drie verschillende modi

Het genereren van geluid met AI-prompts is niets nieuws, want veel bedrijven bieden zo’n soortgelijke dienst al een tijdje aan. Het zijn vooral de twee andere modi die Adobe onderscheiden van de concurrentie. Via een objectherkenningsmodel kunnen gebruikers op een object in een video klikken. Dit maakt onmiddellijk een prompt om vervolgens een overeenkomstig geluidseffect te creëren. Zo worden er op een slimme manier verschillende modellen in één workflow gebruikt.

De derde modus werkt op basis van stemgeluiden. Gebruikers kunnen het geluid dat ze nodig hebben imiteren en uploaden. Project Super Sonic genereert dan automatisch een passend geluidseffect.

Veel experimentele functie die Adobe toont, zitten uiteindelijk verweven in Adobe’s Creative Suite. Hoewel Super Sonic een ideale toevoeging zou zijn voor Adobe Premiere, is het nog niet zeker of het ooit officieel wordt uitgerold.

De ontwikkelaars van Super Sonic werkten ook mee aan Adobe’s Firefly. Dat is een videogeneratietool die verschillende problemen van videobewerking oplost. Het model kan met tekst-naar-video perfecte b-rolls genereren, ongewenste objecten uit een scène verwijderen en vloeiende overgangen maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.