Adobe Photoshop Elements krijgt AI-functies in nieuwe update

De 2025-versies van Adobe Photoshop Elements en Premiere Elements bevatten nieuwe AI-gestuurde tools, waaronder objectverwijdering, diepte-effecten en verbeterde kleurcorrectie.

Adobe introduceert nieuwe AI-functionaliteiten in Photoshop Elements 2025, waaronder een ‘Remove’-tool vergelijkbaar met de Magic Eraser van Google Foto’s en de Clean-Up tool van Apple. Deze functie stelt gebruikers in staat om ongewenste objecten of personen uit foto’s te verwijderen en de achtergrond automatisch in te vullen.

Daarnaast biedt de software nu een diepte-effectfunctie, waarmee gebruikers de scherptediepte in foto’s kunnen aanpassen. Door een focuspunt te selecteren, kan de mate van onscherpte eenvoudig worden aangepast om een bokeh-effect te simuleren.

Verder bevat de update een nieuwe kleurcorrectietool die gebruikers de mogelijkheid biedt om kleuren in specifieke delen van een afbeelding te wijzigen. Een andere nieuwe toevoeging is de foto-combinatietool waarmee je onderwerpen uit verschillende foto’s kunt samenvoegen. Tot slot introduceert Adobe een AI-bewegingsfunctie, die bewegingsonscherpte aan een foto toevoegt om dynamiek te simuleren.

Premiere Elements introduceert verbeterde tijdlijn en kleurcorrectie

Ook Premiere Elements 2025 krijgt van Adobe verschillende AI-gestuurde functies, zoals een geautomatiseerde witbalans en LUT-ondersteuning (look-up tables) voor eenvoudige kleurcorrecties. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudiger om videobeelden aan te passen en visuele stijlen toe te passen via vooraf ingestelde kleurcurves en filters.

Daarnaast wordt de tijdlijn in de videobewerkingssoftware vereenvoudigd. Video- en audiotracks worden gegroepeerd voor betere navigatie, en er is een Quick Tools-menu toegevoegd voor snelle toegang tot veelgebruikte bewerkingsopties. Gebruikers kunnen ook tracks vergrendelen om onbedoelde wijzigingen te voorkomen. Premiere Elements voegt daarnaast dynamische titels toe met meer tekstopmaakmogelijkheden, en er is toegang tot Adobe Stock-sjablonen zonder extra kosten.

Beide programma’s zijn geoptimaliseerd voor de Apple M3-chip, wat resulteert in snellere prestaties op Mac-computers met een ARM-chip aan boord. Verder komen er vereenvoudigde web- en mobiele versies van beide apps voor bewerking onderweg.

Adobe houdt dit jaar zijn MAX-conferentie op 14 oktober. Het zal volgens Engadget meer informatie gedeeld worden over AI-verbeteringen in zijn professionele softwarepakketten tegen dan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.