Adobe lanceert nieuwe generatie Frame.io met verbeterde creatieve workflow

Adobe introduceert op het Adobe MAX-event de nieuwste update van Frame.io met verbeterde workflows en nieuwe integraties binnen het Camera to Cloud-ecosysteem.

Adobe heeft een vernieuwde versie van Frame.io gelanceerd tijdens de Adobe MAX-conferentie. Deze update richt zich op het stroomlijnen van samenwerking voor creatieve teams en biedt nu ondersteuning voor video, fotografie en design. Daarnaast zijn Canon, Nikon en Leica toegetreden tot het Camera to Cloud-ecosysteem van Frame.io, wat een snellere en veiligere manier biedt om media vanaf de set naar post-productieteams te sturen. De nieuwste versie van Frame.io wordt vandaag uitgerold.

Creatieve workflows

De nieuwe versie van Frame.io breidt zijn toepassingen uit naar fotografie en design, naast de bestaande video-functionaliteiten. Dit stelt teams in staat om media en assets centraal te beheren en feedbackrondes efficiënter te laten verlopen. Daarnaast introduceert Frame.io verbeterde metadata-workflows, waardoor creatieve teams eenvoudiger kunnen navigeren door hun projecten en assets in “Collecties” kunnen organiseren. Dit vereenvoudigt het beheer van bijvoorbeeld beoordelingen en goedkeuringen.

Adobe heeft ook nieuwe partners aangekondigd voor het Camera to Cloud-ecosysteem, waaronder Canon, Nikon en Leica. Met deze integraties kunnen teams nu direct vanuit de camera media uploaden naar de cloud, zonder de noodzaak van fysieke gegevensdragers. Dit versnelt het proces van opname naar post-productie aanzienlijk.

Beter samenwerken

Frame.io wordt wereldwijd gebruikt door meer dan vier miljoen gebruikers, waaronder bekende merken zoals Google en Pepsi. De nieuwe generatie biedt verbeterde streamingmogelijkheden, snellere previews en vernieuwde integraties met Adobe Premiere Pro en Lightroom. Creatieve teams kunnen nu eenvoudiger foto- en videobestanden bewerken en feedback verwerken, wat de productiesnelheid verhoogt en de samenwerking over verschillende locaties optimaliseert.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.