Zyxel lanceert nieuwe firewalls voor kmo’s

Zyxel breidt zijn firewall-portfolio uit met nieuwe hardware gericht op kmo’s. Het bedrijf lanceert ook nieuwe firmware.

Beveiligingsbedrijf Zyxel networks lanceert nieuwe firexalls gericht op kmo’s. Het gaat om de USG Flex 100W en de USG Flex 700. De hardware is voorzien van intrusion prevention en pakketinspectie met essentiële ondersteuning voor SSD met TLS 1.3. Zyxel biedt ook enkele managementfuncties zoals Application Patrol en Web Filtering, waarmee administrators hun werknemers toegang tot bepaalde sites kunnen ontzeggen. Tot slot werkt Zyxel samen met McAfee voor de preventieve blokkering van malafide url’s.

Nieuwe toestellen

De USG Flex 100W is een bescheiden firewall die dubbel dienst doet als router. Zo hebben bescheiden ondernemingen voldoende aan één toestel voor draadloze connectiviteit en firewall-beveiliging. De USG Flex 700 is een meer high end stuk hardware gericht op grotere bedrijven. De doos kan tot 800 gelijktijdige logins van gebruikers beheren. Deze firewall heeft geen wifi-connectiviteit aan boord, aangezien het toestel doorgaans tussen een uitgebreidere infrastructuur en het internet zal zitten.

Zyxel laat verder nog weten dat de nieuwe ZLD 4.60-firmware tot vijfmaal sneller omgaat met SSL-trafiek. Wat de impact van SSD-pakketinspectie op de doorvoercapaciteit is vergeleken met een scenario waarin die inspectie staat uitgeschakeld, communiceert Zyxel spijtig genoeg niet meteen.

Zyxel zet de laatste tijd sterk in op kmo’s. Het bedrijf lanceerde deze zomer nog een reeks van wifi 6-toegangspunten op maat van kleine en middelgrote bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home