‘Zero trust-security prioritair voor organisaties, maar uitvoering laat te wensen over’

security zero trust

Ruim de helft van de deelnemers binnen het onderzoek van Fortinet is niet in staat om de zero trust-visie te vertalen in oplossingen die ze in de praktijk toepassen.

Fortinet peilde bij 472 cybersecurity professionals en zaakvoerders wereldwijd hoe ver ze staan in hun evolutie naar zero trust-beveiliging. Volgens het onderzoeksrapport hebben de meeste organisaties een visie op zero trust of zijn ze bezig met de uitvoering van zero trust-initiatieven. Ruim de helft van hen is echter niet in staat om deze visie te vertalen in oplossingen die ze in de praktijk toepassen. De reden hiervoor is dat een aantal basisprincipes van zero trust in hun strategie ontbreekt.

Er heerst vooral verwarring rond het begrip zero trust. Drie op vier snapt het concept van zero trust en een Zero Trust Network Access (ZTNA) en 80 procent laat weten dat hun organisatie erover beschikt of in ontwikkeling is. 50% van de respondenten gaf echter aan dat ze niet in staat waren om kernprincipes van zero trust te implementeren. Bijna 60% zei dat het hen schortte aan consistente authenticatie van gebruikers en apparaten. 54% had daarnaast moeite met het monitoren van gebruikers na hun authenticatie.

Volgens de respondenten ligt de hoogte prioriteit voor zero trust bij het “minimaliseren van de impact van beveiligingsincidenten”. Dit wordt op de voet gevolgd door “het beveiligen van de toegang op afstand” of “het waarborgen van bedrijfscontinuïteit”. Andere belangrijke prioriteiten zijn het “verbeteren van de gebruikerservaring” en het “verkrijgen van de flexibiliteit om overal beveiliging te bieden”.

Het volledige onderzoek van Fortinet kan je hier in detail nalezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home