Yubico kondigt eerste veiligheidssleutel voor iPhones aan

-

Yubico, bekende maker van fysieke veiligheidssleutels, heeft een model klaar met een Lightning-connectie voor iPhones en iPads. De sleutel heeft aan de andere kant een klassieke USB-C-verbinding voor de nieuwste iPad Pro of andere USB-C-randapparatuur.

Tot vandaag kunnen iOS-toestellen enkel via bluetooth met een fysieke veiligheidssleutel worden ontgrendeld. Bluetooth is niet helemaal waterdicht en qua gebruiksgemak moest er telkens een koppeling worden gemaakt. Android-apparaten kunnen via NFC een snelle bluetoothkoppeling doen, maar dat ondersteunt iOS niet.

Yubico heeft nu de eerste fysieke veiligheidssleutel klaar voor iOS-toestellen met Lightning (en USB-C). De fabrikant heeft goedkeuring gekregen van Apple met bijhorende ondersteuning in iOS. Dat is goed nieuws voor Apple-gebruikers die extra veiligheid wensen, maar daarmee is alles nog niet opgelost.

Apps aanpassen

Nagenoeg elke grote serviceprovider (Google, Microsoft, Facebook, Dropbox, etc.) ondersteunen veiligheidssleutels, maar de bijhorende iOS-apps hebben nieuwe code nodig voordat een login mogelijk is via Lightning. Yubico heeft code beschikbaar gesteld aan fabrikanten om mee aan de slag te gaan, maar het is volgens The Verge onduidelijk wie de code al heeft geïmplementeerd.

Het apparaat wordt voorlopig door een testgroep geanalyseerd. Yubico verwacht dat de sleutels in 2019 beschikbaar zullen zijn, maar een preciezere datum durven ze niet te geven. Yubico wil dat het nieuws van de Lightning-sleutel ontwikkelaars wakker maakt.

De Yubico-sleutels kwamen vorig jaar in het nieuws toen Google liet weten dat alle 85.000 werknemers niet meer slachtoffer werden van phishing de afgelopen twee jaar. Ze gebruiken de U2F-standaard en bewaren een unieke toegangstoken op een USB-apparaat. Sluit het toestelletje aan op je computer en je kan aanmelden op je account. Er moet geen code manueel worden ingegeven, waardoor ze ook niet kan worden gephisht.

De Titan Security Key van Google is een OEM-versie van de Yubico-sleutels in twee varianten: bluetooth of USB-A.

 

Gerelateerd: Hoe Google phishing volledig heeft uitgeroeid bij al zijn werknemers

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home