Xerox naar verluidt getroffen door ransomware

Xerox

Printergigant Xerox lijkt het slachtoffer van een grote ransomware-aanval. De hackers achter de aanval zelf publiceerden daar bewijs voor.

Xerox is getroffen door een grote ransomware-aanval. Dat blijkt uit screenshots gepubliceerd door de hackers achter de aanval. Die screenshots tonen versleutelde drives op onder andere eu.xerox.net. Ook een kantoor in Londen zou specifiek getroffen zijn. De aanvallers claimen bovendien 100 GB aan data te bezitten die ze publiek zullen maken tenzij Xerox ingaat op hun vraag voor losgeld.

Maze ransomware

Xerox zelf communiceerde nog niet over de vermeende aanval. De hackers gebruikten de Maze-ransomware om binnen te dringen bij het printerbedrijf. Klopt het nieuws, dan is Xerox slechts de recentste toevoeging aan een alsmaar groeiende lijst van grote bedrijven die het slachtoffer werd van Maze. Onder andere LG, Cognizant en Conduent gingen Xerox voor.

Verdere details over de aanval zijn niet gekend. Zo is het onduidelijk welk lek de hackers misbruikten om zich toegang te verschaffen tot het netwerk. De aanvallers hebben volgens Bleepingcomputer zelf te vroeg verklapt dat Xerox tot hun slachtoffers behoort. Hoe groot de werkelijke impact is voor de multinational en welke data precies werden gestolen, is evenmin duidelijk.

Overname

Xerox was het laatste half jaar niet weg te slaan uit het technologienieuws om andere redenen. Het bedrijf probeerde voor de coronacrisis om het veel grotere HP. Inc over te nemen onder impuls van enkele grote aandeelhouders. Die overname kon verder op weinig enthousiasme rekenen waarna ze vijandig werd. HP kon de boot echter afhouden en Xerox moest uiteindelijk afdruipen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home