Windows Autopatch waarschuwt voor aflopende licenties

microsoft autopatch

De geautomatiseerde updatedienst van Windows zal je vanaf mei waarschuwen als je licentie gaat aflopen. Microsoft kondigt ook nieuwe functies aan voor Windows Autopatch.

Microsoft rolde Windows Autopatch uit in de zomer van 2022. Bedrijven die zich aanmelden voor de dienst hoeven zich niet langer meer zorgen te maken over het uitvoeren van patches. Op elke tweede dinsdag van de maand, omgedoopt tot Patch Tuesday, trekt Windows automatisch beschikbare beveiligingsupdates binnen. Dit bespaart de IT-administrator heel wet manueel werk en het moet ervoor zorgen dat bedrijven kritieke updates niet langer meer uitstellen.

Microsoft bouwt verder op deze dienst met nieuwe aankondigingen, die het in het Windows Message Center uit de doeken doet. Vanaf mei zal Autopatch IT-beheerders waarschuwen als ze acties moeten ondernemen om ‘de algemene gezondheid van het besturingssysteem te handhaven’. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een verwittiging krijgt als je licentie gaat aflopen die de Autopatch-dienst kan stopzetten.

Autopatch remedieert nu ook bij eventuele toegangsproblemen tot de dienst. Tenants kunnen tijdelijk op inactief worden gezet tot de voorgestelde acties ondernomen zijn. Dit vermijdt onmiddellijke opschorting van Autopatch als de licentie afloopt. Onder Windows Autopatch Apparaten zal de beheerder zien welke handelingen gevraagd worden.

Beheerders kunnen voortaan ook Autopatch-groepen instellen om het updatebeheer beter aan te passen aan de structuren en doelstellingen van de organisatie. Het rapportagemenu geeft voortaan ook meer inzicht in de updatestatus, zodat organisaties ook sneller gealarmeerd worden van eventuele bugs bij het installeren van de updates.

Deze functies zijn als preview beschikbaar via Intune en worden vanaf mei ook breder uitgerold. Een volledig overzicht van de vernieuwingen aan Windows Autopatch vind je hier terug.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home