Windows 10 verwijdert Flash automatisch vanaf juli

adobe flash

Vanaf juli wordt de Windows-update die Adobe Flash Player integraal verwijderd van het besturingssysteem verplicht.

De update (KB4577586) verwijdert enkel de Flash-versie die standaard met Windows 10 wordt gebundeld. Externe installaties van Adobe Flash Player worden niet verwijderd, ook al verwijder je die best ook wel. Adobe heeft een zogenaamde kill-switch ingeschakeld zodat Flash-content niet langer wordt afgespeeld sinds 12 januari 2021.

Naast Windows 10 levert Microsoft de update ook aan elke systeem met Windows 8.1, Windows Server 2012 en Windows Embedded 8 Standard.

Er is een goede reden om Flash niet meer te gebruiken. De plug-in wordt om de haverklap uitgebuit door hackers en zit vol met achterhaalde webtechnologie die vandaag veel beter wordt uitgevoerd door onder andere HTML5. Dat neemt niet weg dat tal van gebruikers nostalgisch zijn over Flash en zich zorgen maken over de talrijke oude Flash-content online die binnenkort niet meer zichtbaar zal zijn.

Adobe laat weten dat interne zakelijke systemen die een commerciële licentie gebruiken van Flash Player, ondersteuning blijven genieten via Harman. Dit bedrijf is onderdeel van Samsung en is de officiële distributiepartner van Flash Player.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home