VMware rolt beveiliging en zero trust uit over hele portfolio

VMware introduceert een end-to-end zero trust-oplossing voor zijn klanten. Die past binnen andere beveiligingsfuncties die de virtualisatiespecialist in zijn aanbod integreert.

VMware wil organisaties beter beschermen met de integratie van een zero trust-architectuur over zijn hele portfolio. Gebruikers kunnen zo op een veilige manier via zero trust-beveiliging toegang verwerven tot workloads, waar en hoe die ook draaien. Op VMworld 2021 wil de virtualisatiespecialist een consistente beveiligingservaring bieden over endpoints, virtuele machines en containers.

VMware houdt binnen de zero trust-context rekening met de identiteit en context van de workload. Verder krijgen gebruikers toegang tot micro-segmentatie en extra workload- en API-beveiliging. De verbinding tussen cloud en edge wordt extra beveiligd en VMware voorziet workloads van policies die eraan gebonden zijn, zodat ze automatisch mee schalen.

Andere verbeteringen

In de marge van die aankondiging kijkt VMware ook naar de beveiliging van toepassingen zelf. Volgens het bedrijf bestaan moderne apps vaak uit componenten die met elkaar praten via API’s. De Tanzu Service Mesh helpt klanten om die API’s te beveiligen. Via nieuwe functies zien beheerders beter welke API’s wanneer en hoe met elkaar communiceren, ook in multicloud-omgevingen.

Voor Kubernetes introduceert VMware het Kubernetes Security Posture Management (KSPM), waarmee het één van de belangrijkste beveiligingsrisico’s aanpakt. KSPM detecteert immers foutieve configuraties over Kubernetes-clusters. De tool werkt met Amazon EKS, Azure Kubernetes Service en Google Kubernetes Engine.

Het VMware SASE-aanbod wordt uitgebreid met een nieuwe inline cloud access service broker (CASB)-dienst. Die helpt IT-specialisten om het inzicht te bewaren over de toegang tot apps die via de cloud worden geconsumeerd. Bovendien kunnen ze effectiever policies uitrollen.

Op VMworld spreekt VMware nog over andere verbeteringen, zoals een compliance engine in Workspace One en de integratie van Carbon Black in Workspace One en Horizon VDI-omgevingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home