VMware breidt containerbeveiliging uit met nieuwe functies

container

VMware voegt containerruntime-beveiligingsmogelijkheden toe om de veiligheid voor cloud-native workloads te verbeteren in aanvulling op Carbon Black.

Containers groeien in populariteit, wat hen aantrekkelijke doelwitten maakt voor hackers. Daarom voegt VMware belangrijke verbeteringen toe gecontaineriseerde applicaties beter te beschermen. De fabrikant bundelt ze samen onder de noemer runtime-beveiliging en omvat deze nieuwe functies:

  • Runtime image en cluster scanning zorgt ervoor dat beveiligings- en DevOps-teams runtime vulnerability scanning kunnen automatiseren en policies kunnen aanpassen om risico’s te verminderen en ervoor te zorgen dat images die in actieve containers worden gebruikt, veilig zijn. Dankzij deze uitbreiding voor het scannen van images kunnen afbeeldingen worden gescand in Kubernetes-clusters, of ze zich nu on-premises of in de cloud bevinden.
  • Geïntegreerd waarschuwingsdashboard biedt één plek voor beveiligingsteams om gebeurtenissen te bekijken en afwijkingen in hun runtime-omgeving aan te pakken en zorgt voor sneller onderzoek en correlatie van gebeurtenissen van zowel host- als containerlagen.
  • Kubernetes visibility mapping zorgt ervoor dat DevOps- en beveiligingsteams snel inzicht krijgen in de architectuur van een applicatie die vóór de implementatie was ingesteld. Zo kunnen ze beter egress destination-connecties, mogelijke workload policy overtredingen en kwetsbare afbeeldingen identificeren.
  • Anomaliedetectie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om netwerkmodules te standaardiseren en SecOps-teams te waarschuwen over elke afwijking van die module, wat cruciaal is bij het opzetten van nieuwe workloads.
  • Egress en ingress beveiliging bieden beveiligingsteams extra inzicht in de externe bron die contact zoekt met de Kubernetes-service. Ook bieden ze eenvoudigere detectie van kwaadaardige egress-connectiviteit op basis van het IP-adres en de gedragsgegevens.
  • Dreigingsdetectie zorgt ervoor dat klanten open poorten kunnen scannen om deze te controleren op kwetsbaarheden en snel te zien of er een laterale aanval aan de gang is. Als een aanvaller een kwetsbaarheid probeert te misbruiken om de volgende laterale zet te bedenken, wordt er door de interne poortscan en de egress-poortscan een waarschuwing gegenereerd.

Alles in één dashboard

Volgens VMware proberen aanvallers zich vaak te verstoppen in al het lawaai in een omgeving. Container runtime-beveiliging helpt om dit lawaai te elimineren en geeft waarschuwingen over echte, actieve gebeurtenissen of blokkeert deze onmiddellijk, zonder de applicatie of de gebruikerservaring te beïnvloeden.

Door deze gebeurtenissen te consolideren in één dashboard, kunnen beveiligingsteams hun onderzoek naar incidenten die van invloed zijn op endpoints, virtuele machine-workloads en gecontaineriseerde workloads versnellen. Dit helpt om hun algehele beveiligingshouding beter te begrijpen en tegelijkertijd ‘alert fatigue’ te verminderen, risico’s effectief te beheren en compliance eenvoudiger af te dwingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home