Update Management Center van Microsoft belandt in publieke preview

update

Microsoft brengt de publieke preview van het Update Management Center (UMC) uit. De tool moet de job vereenvoudigen van administrators die meerdere servers in verschillende omgevingen up-to-date moeten houden.

Administratoren die waken over de beveiliging van meerdere op Windows- en Linux-gebaseerde-servers, krijgen in deze taak hulp van Microsoft. De nieuwe tool UMC zorgt namelijk voor een ordelijk overzicht die administratoren eenvoudig de compliance- en implementatiestatus van servers laat bijhouden.

Cloud en on-premises

De nodige updates zijn via de tool te installeren voor servers on-premises en in de cloud van Microsoft of een andere cloudspeler. Een administrator krijgt in de tool een grote mate van flexibiliteit, aangezien updateschema’s opgezet kunnen worden, net als gepersonaliseerde patchingmethodes. Kritieke updates blijven handmatig wel onmiddellijk te instaleren.

lees ook

Microsoft lanceert soevereine clouddienst in samenwerking met Proximus

UMC werkt verder naadloos samen met Azure Compute en het Azure Arc voor Servers-platform. Microsoft verklaart in de aankondiging dat de tool hierdoor onmiddellijk te gebruiken is, zonder eerst een account aan te maken. Bovendien werkt UMC onafhankelijk van Azure Automation en Log Analytics.

De tool komt nu uit in publieke preview. Met de eerstvolgende update moet onder andere de ondersteuning voor alle door Azure goedgekeurde besturingssystemen en Linux-distributies er komen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home