Unisys Always-On-Access biedt snelle en veilige toegang op afstand

Unisys kondingt de beschikbaarheid van Unisys Always-On Access (AOA) powerd by Stealth aan. Dankzij de beveiligingssoftware van Unisys Stealth geeft Unisys AOA bescherming aan gebruikers die op afstand werken. De oplossing is in te zetten voor organisaties van elk formaat. 

Dat steeds meer medewerkers vanuit huis werken, hoeven we je niet meer te vertellen. Dit vele thuiswerken zorgt voor een piek in VPN-gebruik. Door deze ontwikkeling lopen veel VPN’s tegen problemen aan in schaalbaarheid en veiligheid. Unisys AOA verkleint het traditionele VPN-aanvalsoppervlak en geeft medewerkers alleen toegang tot de noodzakelijke applicaties. Dit maakt netwerkbeveiliging eenvoudiger, zelfs in hybride en complexe IT-omgevingen. 

Lees ook: Desktop in een Ikea-zak: Hoe bedrijven in België met het plotse thuiswerk omgaan

Stealth levert op identiteit gebaseerde microsegmentatie. Op basis hiervan creëert het systeem ‘Communities of Interest’. Deze zorgen ervoor dat vertrouwde systemen, gebruikers en data gescheiden blijven van onbekenden en onbetrouwbare entiteiten. Stealth maakt ook gebruik van gecodeerde IPsec-tunnels om gegevens end-to-end te beschermen. 

Cloud of on-premises

Unisys AOA is te gebruiken via Software-as-a-Service vanuit zowel een private als een publieke cloud. Daarnaast werkt Unisys ook als on-premises oplossing. Met de SaaS-vorm hebben bedrijven een vereenvoudigde, kostenefficiënte en aanpasbare mogelijkheid. Bedrijven betalen alleen voor de functies die zij willen gebruiken. Klanten kunnen door de abonnementsformule op elk moment op- en afschalen. 

Stealth kan worden geïmplementeerd zonder dat het invloed heeft op de bestaande infrastructuur. Dit zorgt voor een versterkte beveiligingssituatie, terwijl de huidige beveiligingstools ook nog altijd in werking blijven. 

Vishal Gupta, Chief Technology Officer en Senior Vice President of Products en Platform bij Unisys, zegt het volgende over de lancering van Unisys AOA: “Het aantal mensen dat vanuit huis werkt, is de afgelopen weken wereldwijd explosief toegenomen. Dat brengt uitdagingen en onbewuste veiligheidsrisico’s met zich mee. Om goed te kunnen functioneren, hebben medewerkers veilige toegang tot vitale bedrijfsgegevens nodig, ook vanuit huis.”

De groeiende behoefte aan veilige toegang tot bedrijfsgegevens is de basis voor de lancering van Unisys AOA. “Onze Stealth-beveiligingssoftware biedt snelheid, gemak, schaalbaarheid en end-to-end beveiligde toegang die bedrijven nodig hebben om aan de behoeften van hun klanten en werknemers te voldoen”, aldus Gupta.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home