Trump ontmoet zeven techgiganten om Huawei te bespreken

huawei vs trump

Trump heeft samen met Broadcom, Cisco, Google, Intel, Micron, Qualcomm en Western Digital de problemen rond Huawei besproken. Doel van het gesprek was om tijdelijke licenties te bemachtigen.

De CEO’s van bovenstaande bedrijven bevestigen hun steun aan de regels die President Trump heeft opgesteld rond de aan- en verkoop van Huawei-apparatuur. Dat laat het Witte Huis weten in een algemeen statement.

De zeven bedrijven hebben allemaal een aanvraag ingediend om een tijdelijke licentie te verkrijgen bij de Department of Commerce. De president heeft dat aanvaard. De meeting met de techgiganten komt er nadat Trump eerder liet weten dat het zijn wurggreep rond Huawei een beetje zou lossen.

Flexibele aanpak

Nadat Trump iets meer flexibiliteit bood, kwam het ministerie van Economische Zaken snel tussen beide dat zoiets niet zomaar kan. Bedrijven die handel willen drijven met Huawei, moeten eerst een aanvraag indienen voor een licentie. Om een licentie te krijgen moet het bedrijf eerst bewijzen dat er geen gevaar is voor de nationale veiligheid.

Huawei blijft hiermee op de zwarte lijst staan nadat Trump eind mei een executive order uitschreef wegens vermoedde banden met de Chinese overheid.

De handelsoorlog evolueert positief nadat Trump en Chinees president Xi Jinping elkaar hebben gesproken op een G20-top in Osaka, Japan. Trump vertelde toen dat Amerikaanse bedrijven hun apparatuur opnieuw mogen verkopen aan Huawei. Er zou volgens Trump geen nationaal noodprobleem meer zijn.

Gerelateerd: VS houdt Huawei op zwarte lijst maar laat nu uitzonderingen toe

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home