Trickbot-malware ontdekt in 140.000 machines

trojan

Check Point Research kwam te weten dat Trickbot meer dan 140.000 machines infecteerde. Trickbot is een banktrojan die ongemerkt financiële gegevens steelt en compromitteert.

Onderzoekers bij Check Point Research waarschuwen voor de trojan Trickbot. Uit onderzoek bleek namelijk dat Trickbot meer dan 140.000 machines infecteerde, sinds november 2020.

De trojan kan samenwerken met verschillende malwarefamilies om geïnfecteerde machines harder te beschadigen. Hiervoor moet de trojan eerst een ingang vinden in het systeem van een doelwit. Toegang tot een systeem proberen cyberaanvallers te bemachtigen door kwaadaardige documenten door te sturen via e-mail.

De onderzoekers raden aan enkel bestanden van vertrouwde bronnen te openen uit voorzorgsmaatregel. Opent een doelwit toch een kwaadaardig bestand, dan begint de belangrijkste malware zich te installeren.

1,9 procent Europese bedrijven slachtoffer

Cijfers van Check Point tonen aan dat 1,9 procent van de Europese bedrijven geïnfecteerd werd door Trickbot. Cybercriminelen kunnen daardoor in de ergste gevallen bedrijfsreferenties en inloggegevens van banksites bemachtigen.

De geïnfecteerde machines zijn dan ook meestal in bezit van klanten van bekende bedrijven zoals Amazon, Microsoft, Google en Paypal, meldt Check Point Research.

lees ook

Bijna 100.000 trojanen voor het stelen van bankgegevens via mobiel ontdekt in 2021

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home