Toyota legt werk gedwongen neer na cyberaanval op leverancier

Toyota

Toyota stopt vandaag tijdelijk de productie bij één op de drie van zijn fabrieken. De autofabrikant verklaart zelf dat de beslissing wordt genomen uit noodzaak, aangezien één van zijn leveranciers gehackt is.

Kojima Industries, leverancier van auto-onderdelen aan Toyota, is getroffen door een cyberaanval. Het bedrijf kan daardoor onmogelijk bijblijven met leveringen. Toyota voelt die impact en besluit één derde van zijn fabrieken tijdelijk te sluiten op dinsdag, volgens Reuters.

Na de hack besloot Toyato de productie in al zijn Japanse fabrieken stil te leggen. In totaal heeft de autofabrikant daar 14 fabrieken liggen, goed voor 28 productielijnen. Het is onzeker of de sluiting langer aanhoudt dan één dag. Door de sluiting zal Toyota vandaag 13.000 auto’s nog niet kunnen produceren.

Mogelijk Russische inmenging

Fumio Kishida, premier van Japan, liet weten dat de overheid gaat onderzoeken of Rusland verantwoordelijk is voor de hack. Het incident doet zich voor net nadat Japan zich aansloot bij westerse bondgenoten en Rusland een hak zet.

Zondag kondigde de premier aan dat Japan zijn steentje bij zou dragen om Rusland te blokkeren van het internationale communicatiesysteem voor banken, Swift. Verder schenkt het land 100 miljoen dollar aan noodhulp aan Oekraïne.

lees ook

Het Russische offensief in cyberland: DDoS-barrages en nieuwe cyberwapens

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home