Thoma Bravo neemt Magnet Forensics over voor 1,3 miljard dollar

Toreon security

Investeringsfirma Thoma Bravo gaat onverminderd door met het opkopen van beveiligingsgerelateerde bedrijven. Het Canadese Magnet Forensics is de nieuwste aanwinst.

Magnet Forensics ontwikkelt sinds 2009 softwareoplossingen om forensische professionals te helpen bij het onderzoeken van cyberaanvallen en digitale misdaden. Het bedrijf levert casemanagement, incidentrespons, digitaal forensisch onderzoek en human resources-onderzoeken. De overname, goed voor 1,3 miljard dollar, past in de bedrijfsstrategie van Thoma Bravo. Eind vorig jaar kocht de private equity-firma nog Coupa Software.

Reeks overnames

De overname van Coupa Software was goed voor 8 miljard dollar en spant de kroon wat investeringen betreft. Volgens Crunchbase heeft Thoma Bravo al meer dan 100 overnames op de teller en zit het bedrijf aan een straf gemiddelde van twee per maand. Zo haalde Thoma Bravo voor Coupa Software in 2022 onder andere SailPoint en ForgeRock in huis. Daarnaast heeft Thoma Bravo een groot aandeel in onder andere McAfee, Sophos en Barracuda.

Vaak loeren investeringsbedrijven als Thoma Bravo naar buitenkansjes op de markt. Dat was zo het geval bij de overname van Coupa Software. Door de afnemende groei kende het bedrijf een beursdip. Daarvan profiteerde Thoma Bravo. In dit geval heeft het investeringsbedrijf plannen om Magnet Forensics te laten samensmelten met Grayshift, een bedrijf dat het ook al in 2022 over nam. De deal met Magnet Forensics moet wel nog worden goedgekeurd door Raad van Bestuur in maart.

lees ook

Agoria: ‘Cybersecurityexpert is een knelpuntberoep’

End-to-end digitaal onderzoeksplatform

Zodra de overname is bevestigd, zal Magnet Forensics met Grayshift voor een end-to-end digitaal onderzoeksplatform moeten zorgen. Dat platform zal openbare veiligheidsinstanties in staat stellen om onderzoeken te voeren, misdaden op te lossen en slachtoffers te beschermen. De Magnet Axiom cybersoftware is daarvoor van groot belang. Het biedt bedrijven namelijk robuust digitaal forensisch onderzoek en reactie op incidenten voor bedrijven die worden geconfronteerde met een aanval. Andere software van Magnet Forensics richt zich op rechtshandhaving, federale agentschappen, het leger en inlichtingendiensten.

“We geloven dat de combinatie van Magnet en Grayshift enorme waarde voor onze klanten zal meebrengen. De meer uitgebreide productsuite zal resulteren in meer workflows bij het herstel en analyse van cruciaal digitaal bewijsmateriaal voor onderzoeken. Het zal uiteindelijk bijdragen aan onze gedeelde missie voor het nastreven van gerechtigheid. De samenvoeging van beide bedrijven biedt de meest overtuigende waardecreatie voor alle belanghebbenden”, aldus Adam Belsher, CEO van Magnet Forensics.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home