Britse krant The Guardian denkt slachtoffer te zijn van ransomware-aanval

The Guardian meldt zijn personeel dat het mogelijks slachtoffer is van een ransomware-aanval. Er is sprake van een ‘groot incident’ maar het is niet zeker dat het om ransomware gaat, alle mogelijkheden worden onderzocht.

Brits nieuwsmedium The Guardian onderzoekt of het slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval. Dat meldt het bedrijf zelf.   

Aan het personeel is vandaag gevraagd om de rest van de week thuis te werken en niet in te loggen op het bedrijfsnetwerk. “Kom niet naar onze kantoren om te werken, tenzij u hier specifiek om wordt gevraagd”, luidt een intern verstuurde brief. “Gebruik geen VPN om in te loggen op systemen.”

Operationeel

Voorlopig ziet het er niet naar uit dat het hack de website van de nieuwsoutlet heeft verstoord. Journalisten blijven artikels uploaden online en ook de printdruk loopt geen gevaar. “Hoewel sommige van onze interne systemen zijn getroffen, hebben we er alle vertrouwen in dat we morgen in druk kunnen publiceren”, deelden de editor-in-chief, Katharine Viner, en chief executive, Anna Bateson, het personeel mee.

De aanval zou gisterenavond van start zijn gegaan. Door het incident ligt de wifi-toegang in het gebouw plat, kunnen gedeelde online bedrijfsomgevingen niet meer worden bezocht en zijn de financiële systemen onbereikbaar.

Het is onduidelijk welke gevolgen het incident zal hebben. Als het inderdaad om een ransomware-aanval gaat, kan (persoonlijke) data gestolen zijn en is het mogelijk dat de aanvallers om losgeld vragen om versleutelde systemen opnieuw vrij te geven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home