Tanium Automate voegt geautomatiseerde inzichten toe aan security

Tanium heeft Tanium Automate geïntroduceerd, een nieuwe toevoeging aan het platform voor Converged Endpoint Management (XEM).

Tanium Automate is ontworpen om automatiseringstaken te vereenvoudigen en integreert met bestaande componenten zoals Tanium Guardian. De tool werkt ook samen met Microsoft Copilot voor Security binnen het Tanium XEM-platform.

Met Tanium Automate kunnen IT-teams handmatige processen voor herhalende taken automatiseren. Dit omvat onder meer het patchen van software, het implementeren van applicaties en het hergebruiken van ongebruikte softwarelicenties.

Door het gebruik van de tool kunnen teams deze taken automatiseren met weinig tot geen programmering, wat bijdraagt aan operationele efficiëntie en het vrijmaken van tijd voor meer strategische projecten.

Met de nieuwe oplossing kunnen organisaties ook snel inspelen op beveiligingsrisico’s door automatische meldingen over opkomende problemen zoals zero-day kwetsbaarheden. De tool leert en past zich aan de omgeving aan, identificeert en prioriteert risico’s op basis van hun kritiek veiligheidscijfer en beveelt acties aan voor operators.

Tanium Automate is momenteel beschikbaar in een preview voor klanten en zal binnen enkele weken algemeen beschikbaar zijn, zonder dat een aparte licentie nodig is voor bestaande gebruikers van het platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home