Symantec wordt NortonLifeLock en richt zich alleen nog op consument

symantec

Symantec gaat per direct verder onder de naam NortonLifeLock, stopt al zijn zakelijke activiteiten en legt primair de focus op cybersecurity voor consumenten. De naamsverandering is een gevolg van de verkoop afgelopen augustus van Symantecs zakelijke producten aan Broadcom, voor een bedrag van 10,7 miljard. Die deal is nu afgerond. 

Broadcom bezit door de overname de rechten op de Symantec-naam en blijft die voorlopig gebruiken voor de zakelijke beveiligingsproducten die het onder zijn vleugels heeft genomen. Als gevolg verandert het aandelensymbool van het nieuwe NortonLifeLock op de Nasdaq-beurs van SYMC in NLOK, aldus Silicon Angle.

“De lancering van NortonLifeLock is een belangrijke stap in onze transformatie naar een zelfstandige pure-player voor consumentencyberveiligheid. Terwijl we de komende twaalf maanden de overgangsperiode doorlopen, zullen we onze kostenstructuur voor het bedrijf aanpassen om omzetgroei, het genereren van kasstromen en winstkracht te stimuleren”, zegt Vincent Pilette, financieel directeur van NortonLifeLock.

Het kersverse NortonLifeLock beweert dat bijna 50 miljoen consumenten zijn producten en diensten gebruiken en dat het wereldleider is in cybersecurity voor consumenten. Op de eerste handelsdag stegen de aandelen in het nieuw genoemde bedrijf met 1,85 procent, tot 24,19 dollar. De Broadcom-aandelen stegen bijna 3 procent tot 314,04 dollar per aandeel, de hoogste aandelenprijs sinds 3 mei van dit jaar.

Nieuwe inkomstenstroom

De voltooiing van de overname van de zakelijke beveiligingsactiviteiten van Symantec door Broadcom levert de chipmaker een schat aan cybersecurity-diensten en een nieuwe inkomstenstroom op. Voor het fiscale jaar 2019 genereerde Symantec 2,3 miljard dollar aan inkomsten. De opbrengsten komen voort uit de verkoop van software, waarmee grote bedrijven cyberaanvallen kunnen detecteren op hun netwerken en apparaten.

“Vandaag is een belangrijke mijlpaal, gezien de zakelijke security-activiteiten van Symantec zich aansluiten bij onze andere halfgeleider- en softwarefranchises, die samen het Broadcom-platform vormen. De zakelijke security-activiteiten van Symantec breiden onze aanwezigheid in bedrijfskritische infrastructuursoftware voor de Global 2000 uit”, aldus Hock Tan, president en CEO van Broadcom.

Meerdere overnames

De overname van Symantec volgt op een reeks aan overnames door Broadcom de afgelopen tijd. Zo nam de chipmaker ook al het op agile softwareontwikkeling, DevOps en beveiligingssoftware gerichte CA Technologies over in juli 2018 voor 19 miljard dollar. Bovendien wist Broadcom in 2016 ook al de maker van netwerkapparatuur, Brocade Communications Systems, in te lijven voor 5,9 miljard dollar. 

Eerder gingen we al dieper in op de ambitie en strategie van Broadcom om uit te groeien tot één van de belangrijkste leveranciers van infrastructuurtechnologie, zowel hardware als software. Die analyse kan je hier lezen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home