SSD’s krijgen ingebouwde bescherming tegen ransomware

Cigent Phison

Phison en Cigent lanceren een SSD-platform dat beschermt tegen ransomware en datadiefstal door middel van ingebouwde mechanismes in de firmware van de SSD. Nadat overheidsinstanties en het Amerikaans leger met de oplossing aan de slag mochten, wordt de SSD nu ook publiek beschikbaar gesteld.

De SSD’s kunnen data automatisch versleutelen en verbergen van malafide hackers. Cigent is verantwoordelijk voor de SSD-drive terwijl Phison de crypto-SSD NVMe-controller levert met geïntegreerde securityfirmware. Bij een aanval wordt dat automatisch uit de OS-laag verborgen in zogenaamde safe rooms.

De opslag kan volgens Cigent ook in Dual Mode functioneren waarbij je de SSD opsplitst in twee delen: privaat (veilig) en niet-privaat. Die laatste partitie is onzichtbaar voor anderen en voor malafide gebruikers of hackers. Wanneer een SSD fysiek wordt gestolen, schiet de aanvalsdetectie en andere sensoren in actie om de data veilig te vergrendelen.

Cigent stelt zijn veilige SSD’s beschikbaar in twee smaken: Cigent Secure SSD K2 en Secure SSD Denali. Die laatste kan ransomware detecteren en krijgt later dit jaar ondersteuning voor machine learning-gebaseerde databescherming. Het is volgens Tom’s Hardware onduidelijk of de ingebouwde firmware ransomware herkent, of de Cigent Dynamic Data Defense Engine for Windows (D³E).

lees ook

Ransomware-hackers richten zich nu ook tot klanten van slachtoffers om betaling te forceren

Tot vandaag waren bovenstaande SSD’s enkel beschikbaar voor een selecte groep overheidsinstanties en het Amerikaanse leger. De Cigent Secure SSD K2 en de D³E-software is vanaf vandaag beschikbaar en start aan 299 dollar voor 480 GB opslag. De Cigent Secure SSD Denali is pas beschikbaar vanaf de zomer. Beide SSD’s zullen beschikbaar zijn in 480 GB, 1 TB of 2 TB.

Cigent heeft ook high security FIPS 140-2 Level 2-gecertificeerde SSD’s in zijn aanbod, maar die worden voorlopig exclusief gebruikt door de Amerikaanse overheid en leger.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home