Sophos slokt Linux-beveiligingsstart-up Capsule8 op

Sophos

Sophos kondigt aan Capsule8 over te nemen. Met de overname van het beveiligingsbedrijf wil Sophos de krachtige en lichtgewicht Linux server- en cloudcontainerbeveiliging toevoegen aan zijn Adaptive Cybersecurity Ecosysteem (ACE).

Naast dat de Capsule8-technologie onderdeel wordt van het Adaptive Cyberscurity Ecosysteem, wil Sophos na de overname ook een aantal andere producten uitbreiden, namelijk: de Extended detection en Response-oplossingen, Intercept X server, Sophos Managed Threat Response en Rapid Response-diensten. 

“De bescherming van de server is een cruciaal onderdeel van elke efficiënte cyberbeveiligingsstrategie waar organisaties van elke omvang zich steeds meer op richten. Zeker omdat er meer workloads naar de cloud verhuizen. Dankzij Capsule8 levert Sophos nu geavanceerde en gespecificeerde oplossingen om serveromgevingen te beschermen”, zegt Dan Schiappa, chief product officer bij Sophos over de deal. 

De technologie van Capsule8

Capsule8 werd in 2016 opgericht en biedt een aanvalsdetectieplatform gebouwd voor productieomgevingen in Linux. De dienst biedt detectie voor klanten die gebruik maken van containers, virtuele machines of bare-metal servers. Ook werkt de dienst zowel on-premises als in de cloud. 

Het voornaamste platform van de start-up, Capsule8 Protect, is bedoeld om beveiligingsteams te bevrijden van het beheren van talloze handmatige taken. Het platform vervangt meerdere handelingen met één enkele oplossing die aanvallen in realtime detecteert en voorkomt. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de prestaties en betrouwbaarheid van de infrastructuur behouden blijven. 

Het platform kan verschillende soorten cyberaanvallen detecteren, zoals malware, geheugencorrupties, ongewoon gedrag van applicaties, verdachte interactieve shells, ontsnappingen uit containers en backdoors. Daarbij biedt het ondersteuning voor alle voorname Linux orchestrators, waaronder Kubernetes, Docker en CoreOS. 

“Met de technologie van Capsule8 worden organisaties niet langer gedwongen om te kiezen tussen een stabiel systeem en beveiligingsrisico”, legt Capsule8 CEO John Viega uit in een statement. “Gezien de groei en kritieke aard van Linux-omgevingen en het snelveranderende doelgerichte bedreigingslandschap, willen organisaties er zeker van zijn dat hun Linux-omgevingen goed presteren en tegelijkertijd veilig zijn”, aldus Viega.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home