Sophos ontvangt overnamebod van 3,9 miljard dollar

Sophos

Sophos heeft een overnamebod van 3,9 miljard dollar ontvangen van private investeerder Thoma Bravo. Het bestuur van de Britse beveiligingsspecialist is van plan om de deal “unaniem aan te bevelen” aan de aandeelhouders.

Sophos bedient wereldwijd meer dan 400.000 bedrijven en beschermt zo’n 100 miljoen eindgebruikers. Het bedrijf is vooral bekend voor zijn zakelijke beveiligingsproducten, maar biedt ook een gratis antivirusdienst aan voor consumenten.

Thoma Bravo werd opgericht in 2003 en is op korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler, met meer dan 230 deals in software en IT-infrastructuur, en cybersecurity in het bijzonder.

3,9 miljard dollar

Het overnamebod van 3,9 miljard dollar is het hoogste bedrag dat het investeringsbedrijf in recente jaren voor een cybersecuritybedrijf heeft aangeboden. In de voorbije twee jaar telde het 2,1 miljard dollar neer voor applicatiebeveiliger Imperva en 1,6 miljard dollar voor netwerksecurityspecialist Barracuda Networks.

Eind vorig jaar was er ook sprake dat de private investeerder in overleg was om McAfee over te nemen van Intel. Het is onduidelijk hoe die onderhandelingen zijn afgelopen, maar gezien Sophos en McAfee rechtstreekse concurrenten zijn, lijkt het aannemelijk dat Thoma Bravo de deur achter zich heeft dichtgetrokken.

Next-gen

Sophos verschuift momenteel van zijn oude on-premises producten naar de verkoop van cloudgebaseerde oplossingen. In het eerste kwartaal van zijn fiscaal jaar 2020 brachten die “next-gen” producten 100,2 miljoen dollar in het laatje, op een totale omzet van 180,2 miljoen dollar.

“Sophos stuurt actief de transitie naar cybersecurityoplossingen van de volgende generatie en maakt gebruik van geavanceerde mogelijkheden in de cloud, machine learning, API’s, automatisering, managed threat response en meer. We blijven een zeer effectieve en gedifferentieerde strategie uitvoeren en we zien dit aanbod als een overtuigende bevestiging van Sophos, zijn positie in de branche en zijn vooruitgang”, zegt Kris Hagerman, CEO van Sophos in een reactie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home