Sophos focust met Intercept X ook op pc’s met een Qualcomm ARM-chip

Qualcomm-Snapdragon-8cx-Gen-2-5G

Sophos biedt vanaf de tweede jaarhelft van 2021 ook zijn Intercept X endpointbescherming aan op pc’s die worden aangedreven door een Qualcomm-chip.

Sophos Intercept X is ontworpen om pc’s en endpoints te beschermen en cyberdreigingen te stoppen met AI- en anti-ransomware-mogelijkheden. Sophos verwacht dat Intercept X voor Qualcomm-computerplatformen in de tweede helft van 2021 beschikbaar is.

Joe Levy, CTO bij Sophos: “Qualcomm-computerplatformen markeren een grote stap voorwaarts omdat ze alle functionaliteiten en prestaties van een pc bieden, maar met veel van de voordelen van moderne mobiele computerapparatuur.”

Qualcomm AI Engine

Intercept X zal op Qualcomm-platformen gebruik maken van geconnecteerde stand-by voor continue communicatie met een groot aantal door Qualcomm aangedreven pc’s. Zo kunnen beveiligingsonderzoeken minder onbekende factoren bevatten, aangezien gegevens niet worden gemist doordat apparaten offline zijn.

Verder zal InterceptX wanneer het beschikbaar is in de tweede jaarhelft ook AI-acceleratie gebruiken via de Qualcomm AI Engine om steeds meer AI-afhankelijke software in real-time op het apparaat te compileren. Dit brengt optimalisaties met zich mee om sneller en energiezuiniger te werken, wat belangrijk is wanneer apparaten op een batterij werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home