Salesforce back-updienst OwnBackup haalt 50 miljoen dollar op

In een nieuwe investeringsronde heeft OwnBackup, een start-up gebaseerd op Salesforce, 50 miljoen dollar opgehaald. Met deze fondsen wil het bedrijf zijn productontwikkeling en verkopen versnellen. De investeringsronde werd geleid door Insight Partners en bevatte onder andere Salesforce Ventures, Vertex Ventures en Innovation Endeavors. 

OwnBackup is een cloud back-up bedrijf dat gebouwd is rondom het platform van Salesforce. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en biedt cloud-to-backup diensten op het Salesforce platform via AppExchange. De dienst van OwnBackup biedt veilige en automatische dagelijkse back-ups van zowel software-as-a-service als platform-as-a-service-data. Daarnaast biedt het bedrijf tools voor het vergelijken van data en het herstellen van data in geval van nood. 

De dienst van OwnBackup is ontwikkeld om het verlies en aantasten van data als gevolg van menselijke fouten, verkeerde intenties, integratiefouten en malafide applicaties te voorkomen. Met de datavergelijkingstool kunnen beheerders data vergelijken, een kopie versturen naar de back-up omgeving en snel checken op basis van de meest recente geldige momentopname. Dat alles maakt het mogelijk om precies vast te stellen welke Salesforce-bestanden hersteld moeten worden. Zo hoeven bestanden niet onnodig overschreven te worden met oude informatie. 

Opkomst van back-up en hersteltools

Sinds zijn vorige fondsenwerving, in 2019, heeft OwnBackup zijn jaarlijkse groei in omzet verdubbeld. Het bedrijf geeft geen exacte cijfers op. Naar eigen zeggen heeft OwnBackup momenteel meer dan 2000 klanten.

“In het huidige onzekere klimaat zien CIO’s en CEO’s in hoe belangrijk het is om de weerbaarheid van hun bedrijven te verhogen”, verklaart Sam Gutmann, CEO van OwnBackup. “Wij zijn vastbesloten om hun activiteiten constant draaiende te houden met set-it-and-forget-it monitoring en herstel binnen het hele bedrijf. Zowel tijdens de COVID-19 pandemie als op de lange termijn.”

Coronavirus of niet, de markt voor back-up en hersteltools is verwacht te groeien naar 14,9 miljard dollar in 2027, met een jaarlijkse groei van bijna 10%.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home