RansomHouse beweert 450 Gb data van AMD in handen te hebben

ransomware

AMD zou het slachtoffer geworden zijn van ransomwarebende RansomHouse. De buit zou in januari al gemaakt zijn, maar de bende komt daar nu pas mee naar buiten.

Uit een ransomware-aanval van begin januari zou 450 Gb data van AMD buit zijn gemaakt. RansomHouse maakte dit bekend via zijn website. De groep gebruikt zelf de afkorting Gb, maar het is onduidelijk of er gigabytes of gigabits worden bedoeld.

Nieuwe bende, harde woorden

Het is goed mogelijk dat RansomHouse je onbekend is. De groep is eerder nieuw in de ransomwarewereld en daardoor is er nog niet veel bekend over de bende. Het is wel geweten dat de bende zelf niet op systemen inbreekt of ransomware ontwikkelt. Het fungeert enkel als tussenpersoon tussen de aanvallers en de slachtoffers om de betaling in goede banen te leiden.

lees ook

Toegang tot een bedrijfsnetwerk op het dark web kopen? Vanaf 1.900 euro ben je binnen

De bende is niet mild voor AMD, op zijn website schrijft de bende bijvoorbeeld dat AMD zichzelf niet goed beveiligd door wachtwoorden als ‘password’ te kiezen. “Het is jammer dat dit echte wachtwoorden zijn die door AMD-medewerkers worden gebruikt, maar een grotere schande voor de AMD-beveiligingsafdeling, die aanzienlijke financiering krijgt volgens de documenten die we in handen hebben gekregen – allemaal dankzij deze wachtwoorden”, vervolgt het bericht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home