Proximus en AXA lanceren een cyberverzekering voor particulieren

security

Proximus en AXA Partners bundelen de krachten en brengen na een testfase van één jaar een gezamenlijke cyberverzekering op de markt.

Onder de noemer Cyber Care bieden AXA en Proximus een cyberverzekering aan voor consumenten, de eerste in zijn soort. Voor een bedrag van 4,99 euro per maand staat de verzekering 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om technische, juridische, financiële en psychologische bijstand te verlenen wanneer men verdacht gedrag op het internet signaleert of het slachtoffer is van fraude.

Naast de ondersteuning komt de verzekering ook tussen bij slechte ervaringen bij online winkelen, zoals het niet of niet-conform leveren van een bestelling. In dat geval kan de terugbetaling tot een maximumbedrag van 5.000 euro bedragen. Ook cyberpesten komt aan bod. Wie slachtoffer is, kan rekenen op juridische en psychologische bijstand, alsook technische bijstand bij het verwijderen van lasterlijk materiaal, of het nu gaat om foto’s of teksten.

‘Iedereen kan slachtoffer worden’

Na een succesvol afgeronde proeffase waarbij sinds begin 2021 de belangstelling en het potentieel werden geëvalueerd, is het product nu klaar om op grotere schaal te worden ontwikkeld.

Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer bij Proximus: “Jammer genoeg kan iedereen het slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Het is een fenomeen dat veel mensen afschrikt en hen soms afremt in hun digitale leven. De lancering van Cyber Care ligt in de lijn van het streven van Proximus naar een veiligere en meer verantwoordelijke digitale wereld.“

“In onze jaarlijkse cyberbarometer en in tal van andere media en studies wordt gewezen op de belangrijke negatieve impact van de verschillende gevaren die verband houden met digitale oplossingen”, zegt Christophe Marius, CEO AXA Partners Noord-Europa. “Om mensen te helpen deze gevaren te vermijden of om onmiddellijke steun te verlenen wanneer zij problemen ondervinden, moeten we samenwerken en onze krachten bundelen.”

Eerder dit jaar analyseerden we al of cyberverzekeringen voor bedrijven nu nuttig zijn of niet. Lees er alles hier over.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home