Okta brengt MFA en SSO naar alle toestellen met Device Access

Okta lanceert Device Access: een nieuw onderdeel van zijn Workforce Identity Cloud gericht op hybride werksituaties. De oplossing brengt SSO en MFA naar alle toestellen, overal.

Het Amerikaanse IDaaS-bedrijf Okta lanceert Device Access. Dat is een nieuwe oplossing voor bedrijven met werknemers die niet (altijd) meer op kantoor werken en is onderdeel van de dienst Workforce Identity Cloud. De oplossing maakt Single Sign On (SSO) eenvoudiger en brengt multifactorauthenticatie (MFA) naar alle toestellen bij een organisatie. Zo kan een werknemer inloggen op Windows via een MFA-prompt van Okta.

Van op afstand

Na de verplichte versies, is thuiswerk of werken op verplaatsing bij veel bedrijven blijven hangen. Deze nieuwe dienst is een volgende stap voor Okta, in zijn dienstverlening om bedrijven te helpen bij het organiseren van toegang en security, met verschillende toestellen die zich niet meer binnen de eigen muren bevinden.

Okta Device Access is ontworpen om toestellen te herkennen voor toegang. Zo wil het bedrijf het risico beperken dat werknemers die niet op kantoor werken, een loopje nemen met securityvoorschriften. De oplossing kadert binnen een zero trust-aanpak.

Wat is er nieuw

De nieuwe dienst bevat MFA via desktop voor zowel Mac iOS als Windows. Er is ook desktop-wachtwoordsynchronisatie voor MacOS. Die voorziet Okta-credentials (niet onbelangrijk, wees een eigen onderzoek vorig jaar uit), werd door Okta ontworpen samen met Jamf en is gebouwd op Platform Single Sign-On Extension van Apple. Bovendien registreert het gebruikers meteen bij toegangssystemen Verify en FastPass.

lees ook

Beveiliging op basis van identiteit wint tractie

Bij bedrijven die wel een wachtwoord vereisen, laat het Device Access werknemers inloggen met hun Okta-wachtwoord. Verder voorziet Okta Automatische registratie voor de mobiele Verify-app. De dienst omvat gebruik van de Fastpass passkey-authenticator.

Beschikbaarheid

De verschillende functies van het nieuwe system gaan niet allemaal gelijktijdig worden gelost. Early access van desktop MFA voor Windows en van desktop wachtwoordsynchronisatie voor macOS worden verwacht in Q3 van dit jaar en zullen algemeen beschikbaar zijn in Q4. Desktop MFA voor macOS zal er in early access zijn tegen Q4 van dit jaar en algemeen beschikbaar in Q1 van 2024. Een beperkte preview is nu al beschikbaar voor bedrijven die contact opnemen met Okta.

Na een heftig 2022 is het voor Okta ongetwijfeld fijn om nieuws als dit met de wereld te delen, in plaats van berichten over hacks en cyberdiefstallen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home