Palo Alto gaat slecht geconfigureerde SaaS-apps detecteren via SASE-oplossing

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks breidt zijn Prisma SASE-aanbod uit met nieuwe functies. Die moeten bedrijven beter beveiligen, zeker wanneer het op het gevaar van slecht geconfigureerde SaaS-toepassingen aankomt.

Palo Alto Networks wil bedrijven behoeden van slecht geconfigureerde SaaS-toepassingen. Cloudtoepassingen bevatten veel data waardoor een lek via een slechte configuratie-instelling verregaande gevolgen kan hebben. Om organisaties te beschermen integreert Palo Alto nu SaaS Security Posture Management (SSPM) in zijn vorig jaar gelanceerde Prisma SASE-oplossing.

SSPM kan misconfiguraties niet alleen detecteren maar ook oplossen. Via de Cloud Access Security Broker (CASB) die de oplossing aandrijft, kunnen organisaties de instellingen van hun SaaS-applicaties bovendien op één plaats bekijken en beheren. Het opzet is dat bedrijven in één klik problemen kunnen aanpakken en kritische instellingen kunnen vastzetten.

Extra beveiligingsfuncties en automatisering

Bijkomend breidt Palo Alto zijn SASE-oplossing uit met Advanced URL Filtering, dat zoals de naam suggereert webgebaseerde aanvallen moet blokkeren door kwaadaardige url’s tegen te houden. Advanced Threat Prevention is dan weer een Intrusion Prevention-systeem (IPS) die nog niet gekende aanvallen kan tegenhouden, onder andere met dank aan machine learning.

lees ook

Palo Alto introduceert Prisma SASE

Tot slot stopt Palo Alto extra AI in zijn SASE-oplossing via AIOps voor SASE. Die moet handmatige interventies tot een minimum beperken. AIOps voert automatische analyses uit en detecteert snel eventuele afwijkingen. Preventieve vaststellingen moeten onderbrekingen voorkomen. Uiteindelijk wil Palo Alto net als de concurrentie zoveel mogelijk taken uit handen van IT-departementen nemen via eenvoud en automatisering, met daarover een AI-sausje voor de smaak.

Nieuwe toestellen

Samen met de nieuwe functies introduceert Palo Alto Networks ook enkele nieuwe toestellen om satellietkantoren met het bedrijfsnetwerk te verbinden: de ION 1200-S en de ION 3200-S. De toestellen hebben WAN-capaciteiten aan boord en zijn voorzien van 5G en LTE, alsook glasvezelpoorten voor het meest high end-model.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home