Office 365 geeft meer details over spam- en phishingmails in je inbox

schadelijke e-mail

Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor Office 365, die bedrijven meer informatie geeft over de spammails en andere verdachte berichten in de mailboxen van werknemers.

Dat blijkt uit een update van de Microsoft 365 Roadmap. De nieuwe functie is onderdeel van enkele geplande verbeteringen voor Office 365 Advanced Threat Protection (ATP), die in het derde kwartaal van dit jaar worden uitgerold.

Een eerste toevoeging laat toe om verdachte mails in Threat Explorer te categoriseren als malware, phishing of spam. Daarnaast worden bedreigingen in url’s weergegeven om het oordeel te identificeren dat aan de url is gekoppeld (malware, phish, spam of geen).

Een nieuwe Threat Type Filter voor de All Email View laat toe om direct vanuit deze weergave de schadelijke e-mails te filteren. Met Additional Actions maakt Microsoft het mogelijk om de acties, die na aflevering op een e-mail zijn toegepast, te identificeren. Denk bijvoorbeeld aan zero-hour auto-purge (ZAP) of handmatig herstel.

Wat de afkomst van e-mails betreft, wordt de bezorglocatie bijgewerkt om zowel de orginiele als de laatste bezorglocatie te tonen. Microsoft past ook de e-mailtijdlijn aan om het eenvoudiger te maken en meer details te tonen over acties die na bezorging werden toegepast.

Risicogebruikers

Tot slot laat Micrsofot via een andere update in zijn roadmap weten dat het Top Targeted Users zal uitbreiden naar Phish en All Email. Daarmee krijgen organisaties een beter begrip van de werknemers die de meeste risicomails in hun mailbox ontvangen, om deze groep eventueel verder op te leiden in best practices rond e-mailveiligheid.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home