NTT lanceert oplossing voor productief en veilig thuiswerken

NTT

Met zijn nieuwe Mobile Workplace Connect-oplossing breidt NTT zijn bestaande aanbod voor slimme werkplekken uit. Mobile Workplace Connect biedt werknemers rechtstreekse en veilige mobiele verbindingen voor elk toestel: laptops, tablets, smartphones en andere devices met een 3G/4G-modem.

Met Mobile Workplace Connect wil NTT bedrijven voorzien van betrouwbare en veilige oplossing voor hun medewerkers die op afstand werken. Dankzij de oplossing kunnen bedrijven hun toegang tot informatiesystemen beveiligen en hun datasecuritybeleid handhaven door te garanderen dat communicatie van hun medewerkers nooit via het publieke internet verloopt.

Organisaties kunnen de oplossing van NTT met slechts één integratie en één SIM SKU wereldwijd implementeren met één SIM-voorraad. Vervolgens worden service-evoluties realtime doorgevoerd en kunnen werknemers altijd gebruik maken van de beste lokale netwerken, waar ze ook werken. De lage latency en maximale bandbreedte zorgen voor een zo hoog mogelijke productiviteit binnen het bedrijf.

Wisselwerking tussen productiviteit en beveiliging

“De pandemie en daardoor de toename van het aantal thuiswerkers heeft de beperkingen van een wifinetwerk thuis en de onderliggende risico’s voor bedrijven aangetoond”, zegt Jason Goodall, CEO van NTT. “Enterprise mobility draait nu meer dan ooit om de wisselwerking tussen productiviteit van werknemers en IS-security”, gaat Goodall verder. Mobile Workplace Connect biedt een eenvoudige oplossing voor deze uitdaging.

Volgens Goodall ligt een groot voordeel van Mobile Workplace Connect in het beheer van kosten. “Overhead in connectiviteit wordt een probleem. Het datagebruik stijgt exponentieel. De reden hiervoor ligt in de vermenigvuldiging van het aantal devices dat medewerkers gebruiken, de toename van het aantal werknemers dat werkt op afstand en de invloed van cloudcomputing op kenniswerkers”. legt Goodall uit. 

Services in Mobile Workplace Connect

Binnen Mobile Workplace Connect zijn een aantal geavanceerde services te vinden:

  • Dataservices: beheer van verkeer, isolatie van verkeer en analytics van verkeer
  • (e)SIM-services: een op maat gemaakte SIM-formfactor, op maat gemaakte (e)SIM’s en optionele devices, zoals wifihotspots
  • Interfaceservices: NTT levert API’s vor SIM-lifecyclemanagement, dataplanbeheer en notificaties
  • Supportservices: biedt toegang tot geavanceerde support via een speciaal daarvoor aangewezen supportmedewerker en professional services.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home