NTT lanceert MDR-dienst in de cloud

security computerbeveiliging

NTT introduceert een eigen Managed Detection & Response-oplossing voor bedrijven, met het zwaartepunt in de cloud. De oplossing is gebouwd bovenop Microsoft Sentinel.

Microsoft Sentinel verzamelt telemetrie in je IT-omgeving, en NTT kijkt naar die telemetrie om verdachte situaties te ontdekken en te behandelen. Dat is in een notendop wat NTT aankondigt met zijn nieuwe Managed Detection & Response (MDR)-oplossing. MDR is een relevante dienst in security-land, aangezien ze organisaties in essentie toelaat om hun cyberbeveiliging uit te besteden aan een externe gespecialiseerde partij.

NTT zelf wijst op de 25 jaar ervaring die het al heeft met Microsoft, net als de strategische samenwerking die sinds 2020 van kracht is. Dat verklaart waarom de MDR-dienst bovenop Microsoft Sentinel werkt. Het hart van dat SIEM-platform klopt in de cloud, waardoor het in staat is om op grote schaal telemetrie te verzamelen over gebruikers, toestellen, applicaties en infrastructuur in een hybride multicloudomgeving. Een laagje automatisering en AI maakt het vervolgens mogelijk om actie te nemen aan de hand van de vergaarde informatie.

Opzoek naar onregelmatigheden

Dat is in de context van de nieuwe MDR-dienst de taak van NTT. Het bedrijf zal analytics, machine learning en actuele threat intelligence loslaten op de data afkomstig uit jouw bedrijf, om zo verdachte activiteiten te identificeren. Is er iets niet pluis, dan kunnen de mensen van NTT vanop afstand actie ondernemen om bijvoorbeeld een gecompromitteerd systeem te isoleren.

De dienst antwoord wel degelijk op een actuele vraag van de markt. Nieuw onderzoek van beveiligingsspecialist Fortinet wees pas nog uit dat het tekort aan getalenteerde beveiligingsspecialsten een impact heeft op de incidenten waarmee ondernemingen te kampen krijgen. Uitbesteding is daar een oplossing voor.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home