Nederlandse Computest introduceert eigen Security Operations Center

Beveiligingsspecialist Computest gaat Managed Detection & Response aanbieden, en zet daartoe een eigen Security Operations Center op.

Het Nederlandse Computest pakt uit met Managed Detection & Response (MDR). Die dienstverlening komt bovenop de bestaande consultancy-diensten van Computest. Het bedrijf werd in 2005 opgericht en specialiseerde zich tot nu toe vooral op preventie van cyberincidenten. MDR voegt daar nu constante monitoring van ondernemingen aan toe, samen met een respons wanneer er toch eens iets misloopt.

Eigen SOC

Om de dienst te ondersteunen, zet Computest een eigen Security Operations Center (SOC) op. Via die SOC kunnen experts bij Computest de omgeving van klanten in het oog houden en advies bieden wanneer nodig.

Computest wil met MDR en het SOC uitgroeien tot een volwaardige beveiligingsspeler die organisaties over de hele lijn kan bijstaan. Intern herstructureerde het bedrijf zich om die ambitie waar te maken met nieuwe business units voor Prevent, Detect, Respond en Governance. Computest Security kreeg bovendien een nieuwe CEO: Dennis de Hoog.

Abonnementsformule

Als bedrijf kun je qua preventie alles op orde hebben, maar dit betekent niet dat je gegarandeerd een cyberaanval buiten de deur houdt”, zegt de Hoog. “Met het toevoegen van Managed Detection & Response en een Security Operations Center staan we onze klanten nu 24/7 op alle security-gebieden bij en helpen we hen zich beter te wapenen tegen de risico’s en gevolgen van een cyberaanval.” 

MDR en de diensten van het SOC zijn per direct beschikbaar. Computest hanteert een abonnementsformule met een prijs per maand op basis van het aantal vaste medewerkers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home