NAVO kiest België voor zijn cybersecurityhub

De NAVO heeft besloten om een nieuw centrum op te richten ter bescherming tegen steeds geavanceerdere cyberdreigingen. De cybersecurityhub wordt in België geïnstalleerd.

De NAVO-bondgenoten hebben vandaag ingestemd met de oprichting van het NAVO Integrated Cyber Defence Centre (NICC). Dit centrum zal de bescherming van NAVO- en geallieerde netwerken verbeteren en cyberspace als operationeel domein beter benutten. Het NICC zal NAVO-militaire commandanten informeren over mogelijke bedreigingen en kwetsbaarheden in cyberspace, inclusief civiele kritieke infrastructuren die noodzakelijk zijn voor militaire activiteiten.

Het nieuwe centrum brengt civiele en militaire personeelsleden samen uit verschillende NAVO-landen en industrie-experts. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zal het NICC de situatiebewustzijn in cyberspace verhogen en de collectieve veerkracht en verdediging versterken.

Het NICC zal, in lijn met de gedeelde waarden en internationale verplichtingen van de bondgenoten, een norm-gebaseerde, voorspelbare en veilige aanpak van cyberspace bevorderen. Dit moet bijdragen aan een veiliger en stabieler digitaal domein.

Het centrum wordt gevestigd op het strategische militaire hoofdkwartier (SHAPE) van de NAVO in Bergen, België. De details over de structuur en functies van het centrum zullen in de komende maanden verder worden ontwikkeld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home