Molengeek start opleiding in cybersecurity

Molengeek_FrankPittoors

Het Brusselse IT-opleidingscentrum Molengeek organiseert dit jaar zijn eerste opleiding in cybersecurity. Dit moet het tekort aan cybersecurityprofessionals helpen wegwerken.

Molengeek gaf woensdag in aanwezigheid van de pers en Microsoft het officieuze startschot van de opleiding in cybersecurity. Een groep van vijftienjongeren is gestart aan de vooropleiding op het programma dat in februari officieel van start gaat. Op termijn wil Molengeek honderdvijftig jongeren de kans geven om essentiële vaardigheden in cybersecurity te leren.

Het Brusselse IT-opleidingscentrum wil zo een steentje bijdragen aan het wegwerken van het nijpende tekort aan cybersecurity-professionals. Bedrijven krijgen hun openstaande vacatures niet ingevuld. Bovendien blijkt de job ook erg stresserend te zijn: één op drie experts overweegt uit de sector te stappen. Molengeek trekt de arbeidsmarkt open voor jongeren uit kansarme groepen die daar anders weinig tot geen kansen zouden hebben.

Barrières wegwerken

Softwarereus Microsoft zet zijn schouders mee onder het project. Kate Behncken, hoofd filantropie bij Microsoft, maakte de verre reis vanuit Redmond om haar zegen te geven. “Het stijgende aantal cyberaanvallen is een grote uitdaging. Er zijn niet genoeg mensen met de nodige vaardigheden om organisaties veilig te houden. Het is indrukwekkend hoe Molengeek de barrières voor iedereen wegwerkt om deze veelgevraagde vaardigheden eigen te maken”, zegt ze aan Belga.

lees ook

Het succes van Molengeek: ‘Op het internet kan je zelf je eigen toekomst bouwen’

Wie het traject voltooit, krijgt een officieel certificaat van Microsoft als beloning. Dat moet de nieuw opgeleide cybersecurityexperts klaarstomen om zich op de arbeidsmarkt te storten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home