[ADV] Complexiteit, de grote vijand van gegevensbescherming

[Advertorial] Elke organisatie verzamelt gegevens, dat is niets nieuws. Nu de reeks aan voorschriften blijft groeien, groeit ook de bezorgdheid over de manier waarop deze gegevens verzameld, geanalyseerd en beveiligd worden. Maar liefst 88% van de organisaties geeft aan geen vertrouwen te hebben in hun vermogen om een datalek op te sporen of te voorkomen. En dat is niet zonder risico’s.

Organisaties moeten zich, ongeacht hun grootte en de sector waarin ze actief zijn, aan een reeks aan voorschriften houden. Bijblijven met wijzigingen in de wet- en regelgeving is een hele opgave. Het correct beheren van gevoelige bedrijfsgegevens wordt dan ook een steeds grotere uitdaging. Uit onderzoek van IBM blijkt dat maar liefst 80% van de bedrijfsgegevens niet geclassificeerd, beschermd of beheerd worden.

Het niet classificeren van je bedrijfsgegevens brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Denk maar aan straffen, rechtszaken, boetes, reputatieschade en meer. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Om jou te helpen je gevoelige bedrijfsgegevens veilig te stellen, slaat mobco de handen in elkaar met Microsoft voor een webinar over data security en compliance in de moderne werkplek. Tijdens deze online sessie zullen we best practices delen over hoe je de kritieke informatie in je organisatie kunt identificeren, begrijpen en bewaken, en hoe je, waar en wanneer nodig, actie kunt ondernemen.

Onze Microsoft-experten zullen inzoomen op topics als classificatie en beveiliging van gegevens in een gedistribueerde werkplek, data lifecycle management, DPL in de M365 Suite, gegevensclassificatie in de cloud, en meer.

Benieuwd naar hoe je de risico’s voor je onderneming kunt beperken en jezelf in regel kunt stellen door je bedrijfsgegevens te classificeren? Schrijf je dan snel in!


Dit is een aangeleverde commerciële bijdrage van mobco. Voor meer informatie over hun oplossingen kan je hier terecht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home