Microsoft Office 365 ATP brengt volledige phishingcampagnes in kaart

Microsoft windows 10 logo

Microsoft verbetert de bescherming tegen phishing voor klanten die gebruik maken van Office 365 Advanced Threat Protection. Die kunnen voortaan niet alleen individuele phishingmails, maar ook volledige campagnes tracken.

De nieuwe functie krijgt de naam ‘Campaign Views’ en is onderdeel van Office 365 ATP. Dat is Microsofts betaalde dienst voor e-mailfiltering, die beschikbaar is als add-on voor het cloudgebaseerde kantoorpakket.

Tot vandaag konden Office 365 ATP-gebruikers alleen details zien over individuele phishingmails die in de mailboxen van bedrijfsadressen terecht kwamen. Met Campaign Views kunnen beheerders nog een stapje naar achter zetten en complete phishingcampagnes in kaart brengen.

Bron: Microsoft

Het idee is om in kaart te brengen welke andere methoden eenzelfde aanvaller nog gebruikt, zodat die efficiënter kunnen worden gefilterd en geblokkeerd. Je kan onder meer zien wanneer een campagne is begonnen, hoeveel gebruikers slachtoffer zijn gevallen, welke mails door de mazen van het net zijn geglipt, welke url’s in de campagne worden gebruikt en of er op één van die links is geklikt.

Preview

De functie wordt in eerste instantie uitgerold als publieke preview, en komt in de komende dagen en weken beschikbaar voor gebruikers, aldus Microsoft. Gebruikers hebben één van volgende licenties nodig om toegang te krijgen tot Campaign Views: Office 365 Advanced Threat Protection Plan 2, Office 365 E5, Microsoft 365 E5 Security, Microsoft 365 E5.

Campaign Views is een aanvulling op een reeds zeer uitgebreide bescherming die wordt geleverd door Office 365 ATP:

Bron: Microsoft

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home