Microsoft maakt Threat & Vulnerability Management algemeen beschikbaar

Threat & Vulnerability Management dashboard

Microsoft heeft zijn Threat & Vulnerability Management (TVM)-oplossing algemeen beschikbaar gemaakt. TVM helpt organisaties in realtime kwetsbaarheden en misconfiguraties te ontdekken.

“Het traditionele scannen naar kwetsbaarheden gebeurt periodiek, waardoor organisaties met blinde vlekken zitten tussen scans in”, vertelt Rob Lefferts, Corporate Vice President van Microsoft Security. “Dat biedt een opportuniteit voor aanvallers en brengt onze verdedigers in een moeilijke positie.”

Daarom heeft Microsoft in samenwerking met een dozijn enterprise-klanten Threat & Vulnerability Management ontwikkeld als onderdeel van Microsoft Defender ATP.

Risico-gebaseerd

TVM maakt gebruik van een risico-gebaseerde benadering om endpoint-kwetsbaarheden en misconfiguraties te ontdekken, prioriteren en verhelpen.

Gebruikers kunnen onder meer rekenen op continue detectie van kwetsbaarheden en misconfiguraties, prioritering op basis van businesscontext en ingebouwde remediëringsprocessen via unieke integratie met Microsoft Intune en System Center Configuration Manager.

Kloof overbruggen

“Onze belangrijkste doelen waren het overbruggen van de kloof tussen security- en IT-rollen bij de bescherming tegen bedreigingen, het reduceren van de tijd tot het oplossen van bedreigingen, terwijl het mogelijk is om in realtime prioriteiten te stellen en risico’s te verminderne op basis van het evoluerende bedreigingslandschap en de bedrijfscontext”, besluit Lefferts.

Bedrijven die reeds gebruik maken van Microsoft Defender ATP krijgen onmiddellijk toegang tot TVM via hun ATP-portaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home