Microsoft maakt Defender Experts for Hunting algemeen beschikbaar

Microsoft Defender Antivirus

Microsoft geeft klanten met een Security Operations Center de optie om versterking in te schakelen via Defender Experts for Hunting.

Microsoft Defender Experts for Hunting is algemeen beschikbaar. De dienst koppelt experts aan telemetrie van Microsoft Defender. Zij kunnen zo bestaande teams binnen het Security Operations Center (SOC) van een bedrijf bijstaan.

De dienst is een onderdeel van het relatief nieuwe Microsoft Security Experts. Dat bestaat verder uit Expert for Enterprise, waarbij Microsoft de SOC overneemt, en Experts for XDR gericht om kmo’s die hun SOC-capaciteiten willen uitbreiden. Experts for Hunting volgt hetzelfde principe en is bedoeld als aanvulling op een bestaande SOC.

Proactieve hulp

De experts achter de dienst gaan proactief op zoek naar beveiligingsproblemen op computers, in Office 365, de cloud of op vlak van identiteitsbeheer. Ze onderzoeken alles wat ze vinden en spelen eventuele problemen door naar de SOC. Dat gebeurt in een rapport dat meteen ook instructies voor een oplossing bevat.

lees ook

Microsoft Defender op maat van kmo’s algemeen beschikbaar

Microsoft geeft aan dat Defender Experts for Hunting volgende zaken omvat:

  • Jagen op Threats en analyse: Experts zoeken dieper naar geavanceerde bedreigingen, bijvoorbeeld van insiders.
  • Defender Experts-notificaties: notificaties verschijnen als incidenten in Microsoft 365 Defender.
  • Experts on Demand: je kan via Ask Defender Experts in het portaal advies krijgen over specifieke bedreigingen of incidenten.
  • Hunter-trained AI: De experts zorgen ervoor dat AI getraind wordt op hun bevindingen, wat toekomstige detectie moet verbeteren.
  • Rapporten: Klantne krijgen een interactief rapport over waarop de experts gejaagd hebben, en wat ze konden vinden.

Microsoft Defender for Hunting is een dienst die los wordt verkocht van Microsoft Defender 365. Wie interesse heeft, moet een formulier invullen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home