Microsoft laat Teams-gebruikers verdachte berichten rapporteren

microsoft teams

De update in Microsoft Defender for Office 365 om phishing in Teams tegen te gaan rolt naar alle waarschijnlijkheid eind januari 2023 uit.

Microsoft werkt aan een update voor Defender for Office 365 die gebruikers in staat stellen om bedenkelijke berichten te rapporteren. Daarmee bouwt Microsoft verder aan de Defender-beveiliging die organisaties en bedrijven beschermt tegen malafide bedreigingen in e-mailberichten, links en samenwerkingstoepassingen.

Phishing

De nieuwe beveiligingstoepassing moet admins in staat stellen om mogelijk gevaarlijke berichten te filteren. Dergelijke berichten kunnen als doel hebben om corrupte software te installeren of om de gebruikers door te sturen naar phishingwebsites. “Eindgebruikers zullen verdachte Teams-berichten kunnen behandelen als een veiligheidsbedreiging, net zoals ze dat nu doen voor e-mails”, schrijft Microsoft in de Microsoft 365 roadmap.

De toepassing zal een extra beveiliging zijn voor organisaties om zichzelf te beschermen tegen aanvallen via Teams. Microsoft werkt ook aan een andere update voor Defender for Office365. In de submission experience zullen gebruikers berichten kunnen categoriseren in afzonderlijke tabbladen voor pakweg phishing, spam, enzovoort. Beide updates bouwen verder op de verbeteringen die Microsoft aankondigde in de zomer van 2021.

lees ook

De 5 fases van een cyberaanval: wanneer kan je nog tussenkomen en wanneer is het te laat?

De submission-toepassing zal naar alle waarschijnlijkheid in november uitrollen. Op de mogelijkheid om berichten te rapporteren in Microsoft Teams is het nog even wachten. De toepassing is op dit moment in preview en rolt wellicht eind januari 2023 uit naar alle gebruikers (desktop en web) wereldwijd.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home