Microsoft gaat nieuwe Surface-toestellen beter beveiligen

Surface Pro Line-up

Microsoft integreert zijn Secured core-initiatief in zijn eigen Surface line-up. Onder die naam voorziet Microsoft extra beveiliging, onder andere door af te stappen van firmware van derden en zelf de controle te behouden over belangrijke componenten.

Microsoft brengt Secured core naar al zijn eigen Surface-computers. De fabrikant introduceerde Secured-core in 2019 al op de Surface X Pro, maar ook andere fabrikanten zoals HP maken er dankbaar gebruik van. Intussen vond het initiatief zelfs z’n weg naar servers.

Extra firmware

Secured core is een concept waarbij de fabrikant eigen firmware inzet om een computer te beveiligen, nog voor Windows effectief wordt geladen. Via die firmware worden onder andere de bios- en Windows-code geverifieerd. De extra beveiliging werkt bovendien nauw samen met de beveiligingscapaciteiten van Windows 11 zelf. Extra firmware, al dan niet via een extra chip, biedt een extra niveau van bescherming voor computers tegen bijvoorbeeld rootkits maar ook meer geavanceerde aanvallen.

Hoewel Microsoft het idee introduceerde, laat de Windowsbouwer nu pas weten dat het Secure-core helemaal zal omarmen. Alle nieuwe Surface-computers worden Secured core-computers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home