Microsoft bundelt multicloudidentiteitsbeheer onder Entra

Microsoft

Microsoft kondigt tijdens de Build-conferentie Entra aan, een reeks identiteitsbeheeroplossingen die het beveiligen van een multicloudomgeving moet vereenvoudigen.

Het kan nogal ingewikkeld zijn om meerdere zelfstandige beveiligingsoplossingen te beheren. Dat zijn niet onze woorden, maar die van Microsoft. Cloudbeveiliging, met name hoe beveiliging in een complexere multicloudstructuur aan te pakken, was dan ook een belangrijk thema tijdens Build 2023. Tijdens de conferentie pakt het uit met Entra, een reeks beveiligingsoplossingen die het totaalplaatje van identiteitsbeheer moet omvatten. Volgens Microsoft helpt het consolideren van beveiligingstools de kosten met zestig procent verminderen zonder op de sterkte van de beveiliging te moeten inboeten.

lees ook

Verdeel en heers: de voor- en nadelen van multicloud voor je bedrijf

Het Entra-aanbod bestaat uit vijf verschillende luiken. We beginnen met Machtigingenbeheer. Dit biedt een CIEM-oplossingen om de risico’s die het toekennen van machtigingen met zich mee kunnen brengen te beheersen. De geverifieerde ID-functie valideert automatisch identiteitsgegevens die met de bijhorende ontwikkelingskit kunnen worden geïntegreerd in apps.

Purview

Workload-identiteiten beheren de toegang tot apps en services. De functie kan onder meer detecteren of een account gecompromitteerd is en dit automatisch de toegang ontzeggen. Ook Identity Governance zorgt voor geautomatiseerde identiteitscontroles doorheen meerdere entrypoints. Tenslotte is er nog Purview, dat gevoelige gegevens uit Microsoft 365-toepassingen beschermt en classificeert.

De Entra-oplossingen worden tijdelijk via een gratis proefversie aangeboden. Nadien zal de prijszetting van dienst tot dienst verschillen. Zo worden geverifieerde ID’s gratis aangeboden bij een Azure Active Directory-abonnement aangeboden. Voor machtigingenbeheer zal je maandelijks 10,40 dollar per resource betalen, workload-identiteiten kosten drie dollar per aangemaakte ID. Meer informatie over de verschillende producten vind je op deze pagina en in deze blog.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home