Microsoft, Citrix en McAfee bundelen de krachten tegen ransomware

Op zoek naar een standaard raamwerk

ransomware

Microsoft, Citrix en McAfee vormen samen met 14 andere organisaties de Ransomware Task Force (RTF). Het ultieme doel is om ransomware te elimineren. Het ambitieuze team wil een gestandaardiseerd raamwerk bouwen om dreigingen, ongeacht welke sector, te stoppen.

Vandaag is er geen standaardaanpak en lost elke organisatie zijn problemen op via individueel advies van verschillende partijen. Met RTF willen 17 organisaties met Microsoft, Citrix en McAfee op kop, daar werk van maken.

Dit is het complete team: Aspen Digital, Citrix, The Cyber Threat Alliance, Cybereason, The CyberPeace Institute, The Cybersecurity Coalition, The Global Cyber Alliance, The Institute for Security and Technology, McAfee, Microsoft, Rapid7, Resilience, SecurityScorecard, Shadowserver Foundation, Stratigos Security, Team Cymru, Third Way, UT Austin Stauss Center, and Venable LLP.

Standaard raamwerk nodig

Volgens RTF is er veel vraag naar een gezamenlijke aanpak. Cybercriminaliteit overstijgt sectoren, waardoor een zuiver raamwerk nodig is met acties en oplossingen. De komende twee tot drie maanden organiseert de nieuwe groep een intense sprint om die richtlijnen te realiseren. Een website van de organisatie met extra informatie verschijnt begin volgend jaar.

Ransomware is een vervelende plaag die ontzettend lucratief is voor cybercriminelen. Sophos verwacht dat 2021 nog veel erger wordt met enerzijds kleinere prooien die populairder worden bij hackers en anderzijds grote ransomwarefamilies die hun pijlen richten op grotere organisaties om miljoenen dollars losgeld te eisen.

lees ook

‘Niet betalen bij ransomware? Makkelijker gezegd dan gedaan’

Zorg ervoor dat je tijdig een ransomware-aanval herkent. Ben je toch getroffen? Niet betalen is de boodschap, maar zo zwart-wit is het helaas nooit. Lees er alles over in onze uitgebreide analyse.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home