Microsoft biedt 100.000 dollar om zijn Linux-OS voor IoT te hacken

Microsoft Azure

Microsoft biedt hackers en beveiligingsonderzoekers tot 100.000 dollar om beveiligingsgaten in zijn Azure Sphere OS te prikken. Dat besturingssysteem is gebaseerd op Linux en draait op gespecialiseerde chips voor het Internet of Things.

Azure Sphere OS voert services en apps geïsoleerd in een sandbox uit voor verbeterde veiligheid. Microsoft daagt hackers met een nieuw bugbountyprogramma uit om die bescherming op de proef te stellen. Het programma is onderdeel van een Security Research Challenge die loopt van 1 juni tot 31 augustus.

“We belonen tot 100.000 dollar voor specifieke scenario’s in de Azure Sphere Security Research Challenge tijdens deze programmaperiode”, vertelt Sylvie Liu, Security Program Manager bij het Microsoft Security Response Center.

Het bugbountyprogramma richt zich op het Azure Sphere OS zelf, en niet op het cloudgedeelte van de IoT-oplossing. Daar heeft Microsoft reeds beloningen voor lopen. Het bedrijf gaat specifiek op zoek naar beveiligingsonderzoekers die de beveiliging van het Linux-besturingssysteem kunnen kraken. Geïnteresseerde onderzoekers kunnen zich hier aanmelden.

Azure Sphere werd vorig jaar tijdens ontwikkelaarsconferentie Build aangekondigd en is dus nog een relatief nieuw product voor Microsoft, maar speelt een grote rol in de toekomst van het bedrijf. CEO Satya Nadella ziet in het Internet of Things een belangrijke markt voor Microsoft. Azure Sphere moet helpen om dat IoT te beheren en beveiligen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home